Лазић: Неприхватљиво оснивање завода за судску медицину на нивоу БиХ

Srna
Foto: Srna

За породице погинулих и несталих из Републике Српске неприхватљиво је оснивање завода судске медицине на нивоу БиХ јер би то било још једно преношење надлежности на БиХ на штету Српске, изјавио је предсједник Републичке организације породица заробљених, погинулих бораца и несталих цивила Вељко Лазић.

Република Српска има свој Завод за судску медицину. Процес тражења несталих Срба је у потпуном застоју од 2008. године, односно формирања Института за нестала лица БиХ због чега сматрамо потпуно неприхватљивим оснивање овакве институције на нивоу БиХ, јер би то било још једно преношњење надлежности на ниво БиХ на штету Републике Српске - оциејнио је Лазић.

Он је нагласио да породице погинулих и нестаких из Републике Српске траже да се расформира Институт за нестала лица БиХ или да се процес тражења несталих Срба врати на ниво Републике Српске.

Предсједавајући Колегијума директора Института за нестала лица БиХ Мујо Хаџиомеровић изјавио је раније да је дошло вријеме када би требало основати завод судске медицине на нивоу БиХ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана