Лазаревић: Циљ изградња опште болнице у Бањалуци

Г.С.
Лазаревић: Циљ изградња опште болнице у Бањалуци

БАЊАЛУКА - Предсједник Форума за здравство Социјалистичке партије Српске Сандра Лазаревић изјавила је данас да се ова партија залаже за изградњу опште болнице у Бањалуци која би, како каже, растеретила Универзитетски клинички центар Републике Српске.

"Све наше могућности и снаге ћемо усмјерити на то да се издвоје средства на градском, па и републичком нивоу за изградњу опште болнице", рекла је Лазаревићева и додала да је то од интереса не само за Бањалуку, већ и за Републику Српску.

Лазаревићева је на конференцији за новинаре у Бањалуци рекла да је главни циљ платформе Форума за здравство СПС-а смањивање вишемјесечне листе чекања на прегледе, указавши да је потребно приближити амбуланте домова здравља терцијарном нивоу здравствене заштите.

Она је навела да потребно прилагодити породичну медицину овом поднебљу и да би се јачањем примарне здравствене заштите растеретили породични љекари.

Лазаревићева је најавила да ће Форум за здравство СПС-а радити на томе да се мјесто љекара опште праксе врати у Домове здравља, а њихов основни мото је приступачнији здравствени систем пацијентима.

"Морамо мислити о превенцији, јер ће превентивна медицина бити кључни моменат", рекла је Лазаревићева.

Она је истакла да је здравствени систем Републике Српске поднио велики терет од почетка пандемије вируса корона, те похвалила грађане јер су показали висок степен свјесности о ковиду 19 и придржавали се свих мјера.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана