Кустурић: Успјешно извршен веома захтјеван транспорт два пацијента

СРНА
Кустурић: Успјешно извршен веома захтјеван транспорт два пацијента

БАЊАЛУКА - Припадници Хеликоптерског сервиса Републике Српске данас су извршили веома захтјеван ваздушни медицински транспорт два пацијента из Опште болннице у Требињу у Универзитетски клинички центар /УКЦ/ у Бањалуци.

"Ријеч је о лежећем пацијенту М.Д. /43/ који је из требињске болнице упућен у Клинику за плућне болести Универзитетског клиничког центра Републике Српске због хроничне опструктивне болести плућа и развоја респираторне инсуфицијенције односно затајења дисања. Други пацијент је 35-годишња породиља Р.К. која је као сједећи пацијент хитно упућена у Бањалуку због дијагнозе упала жучне кесе и хитног оперативног захвата", појаснио је директор Хеликоптерског сервиса Републике Српске Бобан Кустурић.

Он је нагласио да је данашњи ваздушни медицински транспорт био изузетно захтјеван, али је успјешно и безбједно извршен у веома компликованим околностима.

"Спасена су два живота чиме је у потпуности оправдана функција Службе ваздушног медицинског транспорта на опште и професионално задовољство свих њених припадника", истакао је Кустурић.

Он је навео да припадници Хеликоптерског сервиса, иако ограничени бројем летјелица у односу на број захтјева који се односе на ваздушни медицински траснпорт и операције гашења пожара, успијевају професионално и крајње одговорно свакодневно да одговоре на све врсте позиве и да константно буду на располагању свом народу у свим ванредним ситуацијама кад год је хитна помоћ неопходна", нагласио је Кустурић.

Хеликотерски сервис са тимом љекара из УКЦ данас је извршио 50 ваздушни медицински транспорт у овој години.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана