Купио ауто па у њему пронашао коверту с новцем

GS
Foto: Arhiva

Халил Смајић из Сарајева недавно је купио аутомобил голф 2 од једне баке која га је продавала јер јој је био потребан новац.

У аутомобилу је нашао куверту у којој је било 3.300 КМ (око 1.680 евра). Халил је новац без размишљања желио одмах вратити власници.

"Преко познаника сам чуо да једна бака с Добриње продаје аутомобил свог супруга који је преминуо прије четири године. Рекао ми је да та жена аутомобил продаје јер јој треба новац. Иако ми тај аутомобил није био потребан, купио сам га како бих јој помогао, изашао у сусрет, јер возило није користила", испричао је Халил за Препород.инфо.

"Њена суза и срећа су највећа награда"
"Она је стара и живи сама. Дао сам јој више новца од договорене цијене. Како је аутомобил стар и како је у њега требало уложити доста новца, са супругом сам га прегледао да видимо што ћемо требати поправити. Отворио сам гепек, гледао има ли корозије. Када сам подигао тепих, супруга је видјела неку кутију, а испод кутије коју смо подигли испала је коверта. Отворио сам је, била је пуна новца. Пребројао сам, укупно је било 3.300 КМ. Ни у једном трену нисам размишљао што учинити", објаснио је и одмах назвао власницу. Није ју успио добити па је позвао познаника преко којег је сазнао за њезину ситуацију.

Наиме, њен муж је био болестан па су скупљали новац за сахрану. Но она није могла пронаћи новац.

"Сутрадан смо разговарали телефоном, плакала је и захваљивала ми. Када сам са супругом отишао вратити јој новац, скухала нам је каву, опет је плакала и захваљивала. Њена суза, али и срећа за мене су највећа награда", закључио је Халил.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана