Круг подршке за превенцију карцинома дојке се наставља и ове године

ГС
UniCredit у БиХ, заједно с компанијом Visa и Удружењем "Think pink – Заједно смо једно" и ове године наставља иницијативу "Мој круг подршке"
Foto: UniCredit | UniCredit у БиХ, заједно с компанијом Visa и Удружењем "Think pink – Заједно смо једно" и ове године наставља иницијативу "Мој круг подршке"

UniCredit у БиХ, заједно с компанијом Visa и Удружењем "Think pink – Заједно смо једно" и ове године наставља иницијативу "Мој круг подршке", с циљем подизања свијести о превенцији карцинома дојке.

Сви корисници UniCredit Visa картица ће, плаћајући овим картицама до 31.10, бити у прилици придружити се Кругу подршке, с обзиром на то да ће за свако плаћање UniCredit банке у БиХ и Visa издвојити по 1 КМ у фонд "Заједно смо једно", осигуравајући бесплатне мамографске прегледе женама широм Босне и Херцеговине. 

Прикупљена средства ће, поред бесплатних мамографских прегледа, омогућити и психо-социјалну подршку, едукацију и пакете прве помоћи оперисаним женама у БиХ.  

Нела Хасић, регионална директорица Удружења "Think pink - Заједно смо једно" овом приликом је изјавила: 

"Поносни смо што и у овој години, захваљујући партнерству с UniCredit банкама у БиХ и компанијом Visa, настављамо сарадњу на пројектима који омогућавају превенцију болести и подршку женама које болују од карцинома дојке. Претходних година успјели смо реализовати бесплатне мамографске прегледе женама широм БиХ, свјесни важности континуираног праћења здравља жена. Прошле године кроз ову иницијативу прикупљено је преко 54.000 КМ, чиме је осигурано више од 550 бесплатних мамографских прегледа, на 11 локација широм Босне и Херцеговине, који су омогућили благовремено откривање промјена и покретање даљњих претрага код 50 жена те више од 80 бесплатних ПАПА тестирања

 

"Кампањом и пратећим активностима до сада смо постигли много. У то име желим да се захвалим Удружењу Think pink које нас је окупило с племенитим циљем и мојим колегицама и колегама из UniCredit банке који су, као и наша компанија, препознали значај ове теме. Континуирано треба радити на подизању свијести о значају превентивних прегледа. И зато сви заједно, данас и сутра и сваки дан, треба да образујемо и оснажимо жене у ономе што је најважније – бризи и борби за здравље и квалитетан живот. Круг живота није само брига, то је и одговорност свих нас.", изјавила је Маида Слатина Мехмедагић, менаџер пословног развоја у компанији Visa за регион југоисточне Европе.

 

Предсједник Управе UniCredit Bank а.д. Бања Лука, Гордан Пехар и Предсједница Управе UniCredit Bank д.д. Мостар, Амина Махмутовић, нагласили су важност континуиране подршке овој врсти друштвено-одговорних акција: 

"Подршка и брига за наше заједнице је наша дужност, с тога настојимо бити креатори инклузивнијег друштва, ослушкујући потребе рањивих категорија. Поносни смо што је ова иницијатива спасила животе многим женама, а самим тим и цијеле породице у претходним годинама те нам је драго да смо и ове године удружили наше снаге у овој важној мисији. Од изузетне је важности пробудити свијест, јер искључиво превенција јесте дефиниција заштите од ове тешке болести. UniCredit остаје посвећен иницијативама за добробит нашег друштва." 


 
Придружите нам се и будите и ви дио Круга.


 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана