Котор Варош: Радници “Механичких конструкција” иду у изолацију, потрага за контактима зараженог

ГС
Котор Варош: Радници “Механичких конструкција” иду у изолацију, потрага за контактима зараженог

КОТОР ВАРОШ - Директор Дома здравља „Свети Пантелејмон” Владимир Бибић рекао је данас на сједници општинског Штаба за ванредне ситуације да Хигијенско – епидемиолошка служба Дома здравља у сарадњи са Институтом за јавно здравство РС предузима мјере у циљу идентификације лица која су била у непосредном контакту са Которварошанином за кога је утврђено да је заражен вирусом корона.

– Лицима за која се утврди да су била у непосредном контакту са њим биће издата рјешења о кућној изолацији – истакао је Бибић.

Први случај вируса корона потврђен је у Котор Варошу, а ријеч је о 55-годишњем мушкарцу који је запослен у которварошком предузећу „Механичке конструкције”. Њему је издато рјешење о кућној изолацији, а у току дана ће бити упућен на Клинику за инфективне болести Универзитетског клиничког центра РС у Бањалуци.

Из которварошког Дома здравља су саопштили да је ријеч о породичном човјеку и да ће се у току дана бити обављено тестирање чланова његове породице.

Данас ће бити извршена и дезинфекција свих просторија предузећа „Механичке конструкције”, а Хигијенско-епидемиолошка служба которварошког Дома здравља одредила је да санитарни инспектор изда рјешења о кућној изолацији за све запослене у том предузећу.

Територијална ватрогасна јединица Котор Варош ће у данас дезинфиковати просторије Полицијске станице, Центра за социјални рад, Црвеног крста и породичне куће лица обољелог од вируса корона.

Из општинског Штаба за ванредне ситуације су апеловали на грађане да се придржавају издатих мјера и препорука у погледу сузбијања и ширења вируса корона.

– Посебно скрећемо пажњу грађанима да у потпуности избјегавају породичне посјете и дружења, јер само тако можемо бити одговорни према себи и другима, те да не шире панику у окружењу – истакао је командант општинског Штаба за ванредне ситуације и начелник општине Зденко Сакан.

Комунална полиција је од проглашења ванредне ситуације и увођења мјера кућне изолације извршила 203 контроле и није коснтатовала кршење мјера кућне изолације.

Полицијска станица Котор Варош је извршила контролу 176 лица у изолацији, те издала прекршајни налог једном лицу за непоштовање мјера кућне изолације, а једно лице је санкционисано због непоштовања полицијског часа.

(mojkotorvaros.com)

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана