Кошарац уручио донацију за дјечије игралиште у Градини

Срна
Кошарац уручио донацију за дјечије игралиште у Градини

ТРЕБИЊЕ - Министар спољне трговине и економских односа у Савјету министара Сташа Кошарац уручио је данас личну новчану донацију станарима требињског насеља Градина за адаптацију дјечијег игралишта у овом насељу.

Након што су се недавно станари самоиницијативно организавали да адаптирају дјечије игралиште, Кошарац је рекао новинарима да ови људи, као и сви родитељи, желе да створе што је могуће боље услове за одрастање своје дјеце.

Он је додао да га посебно радује да у Републици Српској има оваквих активности, како градских власти у Требињу који чине све да се створе што је могуће боље услове за живот, тако и људи који се саморганизују и желе да манифестују ту врсту активизма.

Кошарац је рекао да се опредијелио да пружи подршку станарима, родитељима, како би обезбиједили што је могуће боље услове за одрастање дјеце.

Он је додао да је ово још једна потврда да је Требиње добро мјесто за живот, као и Република Српска.

“Сви можемо допринијети. Апелујем да сви који имају могућност помогну овакве и сличне активности, како градским властима тако и оваквим активностима родитеља, станара и грађана Републике Српске”, истакао је Кошарац.

Станарка овог насеља Дубравка Вујиновић рекла је да ће донацију искористити да се заврши ограда на дјечијем игралишту како би дјеца била безбједна.

“Дефинитивно ћемо завршити ограду са свих страна да дјеца буду безбједна, то је приоритет, остало ако остане биће за гол, љуљашку, клацкалицу за дјевојчице како би имали шта да раде и буду напољу, да нису у кућама”, рекла је Вујиновићева новинарима.

Министар спољне трговине и економских односа у Савјету министара Сташа Кошарац борави данас у радној посјети Требињу, гдје ће се састати са представницима Групације произвођача вина при Спољнотрговинској комори БиХ.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана