Кошарац уручио донацију православном духовном центру у Мркоњићима

Срна
Кошарац уручио донацију православном духовном центру у Мркоњићима

ТРЕБИЊЕ - Министар спољне трговине и економских односа у Савјету министара Сташа Кошарац посјетио је данас Православни духовни центар у Мркоњићима, родном селу Светог Василија Острошког и уручио личну донацију за наставак изградње овог ходочасничког комплекса.

Током сусрета са игуманијом Павлом, Кошарац је уручио донацију за наставак изградње овог духовног центра, који ће ускоро дочекати прве ходочаснике и туристе, али и монахиње.

“Са великим задовољством одлучио сам да јубиларну новчану награду, коју сам недавно добио на име десет година радног стажа у институцијама БиХ, донирам за наставак изградње нашег православног духовног центра. То је мој симболични допринос изградњи овог комплекса у славу једног од најпоштованијих православних светитеља”, рекао је Кошарац.

Он је обишао радове на изградњи Духовног центра, у оквиру којег се, поред постојеће Цркве Светог Василија, гради низ објеката и пјешачке стазе које ће походити вјерници и поклоници овог светитеља.

“Почетком године први пут сам посјетио овај величанствени комплекс, који ће бити понос овог светог мјеста, Требиња, херцеговачке регије, цијеле Републике Српске и вјерујућег православног народа. У годинама пред нама он ће постати мјесто окупљања, сабирања и поклањања светитељу”, нагласио је Кошарац.

Он је изразио захвалност владама Републике Српске и Србије, те представницима локалне власти у граду Требињу и бројним донаторима који су обезбиједили средства за реализацију цијелог пројекта, вриједног 2,5 милиона КМ.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана