Кошарац у Хан Пијеску: Савјет министара жели да буде партнер општини са визијом развоја

Срна
Foto: Архива

ХАН ПИЈЕСАК- Савјет министара жели да, као што су институције Републике Српске чиниле свих ових година, буде партнер општини Хан Пијесак, која има озбиљну и стабилну власт, са визијом развоја ове локалне заједнице, рекао је данас министар спољне трговине и економских односа у Савјету министара Сташа Кошарац.

Наводећи да у претходне четири године општина Хан Пијесак није имала отворена врата у Савјету министара због политичких разлога, Кошарац је истакао да је дошао да пошаље јасну поруку предсједавајућег Савјета министара Зорана Тегелтије и осталих министара да више није тако.

"Примјер добре праксе су институције Републике Српске, које развијају сваку локалну заједницу без обзира на то која је политичка структура на власти и у том контексту биће развијана неопходна комуникација", рекао је новинарима Кошарац, који је данас током разговора са начелником Хан Пијеска Владом Остојићем упознат о стању у овој општини, о пројектима који су у фази реализације и онима који ће бити реализовани наредне године.

Кошарац је навео да је ова локална заједница у експанзији инфраструктурних послова, те да је задатак омогућити реализацију нових пројеката који ће отворити радна мјеста из аспекта примарне производње дрвета.

Он је истакао да је у програмским циљевима и задацима општинских власти за наредни период јасна социјална компонента, привредни развој, за шта је потребна интервенција, не само институција Републике Српске, већ и БиХ, као и међународних организација.

"Треба омогућити присутност домаћих и страних инвеститора, што би значило запошљавање младих и стварање нових вриједности, те повећање обима спољнотрговинског промета на нивоу БиХ. У договору са међународним финансијским организацијама разговараћемо како се може помоћи у реализацији одређених пројеката јер становници ове општине то заслужују", рекао је Кошарац.

Начелник општине Владо Остојић рекао је новинарима да је успјех општине од 2016. године до данас константан.

"Пројекти чија је реализација у току су двије канализационе мреже фаза један, доградња споменика погинулим борцима, гдје ће бити двије мермерне плоче на којима ће бити исписана имена погинулих бораца и цивилних жртава из одбрамбено-отаџбинског рата. Ради се обданиште у дијелу зграде Дома здравља, уговори су потписани и расписан је тендер за извођење радова у скупштинској сали, која је девастирана, у току су радови на одређеним путевима", навео је Остојић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана