Кошарац: Босни и Херцеговини одобрен је извоз садног материјала на тржиште Руске Федерације.

Срна
Кошарац: Босни и Херцеговини одобрен је извоз садног материјала на тржиште Руске Федерације.

САРАЈЕВО - Министар вањске трговине и економских односа БиХ Сташа Кошарац потврдио је да је Федерална служба за ветеринарски и фитосанитарни надзор Руске Федерације одобрила извоз садног материјала произвођачима садног материјала и пресадница из БиХ.

"Ријеч је о фирмама из Шамца (Пољарго) и Чапљине (Adria Hishtil), које су стављене на списак регистрованих извозника садног материјала и пресадница из БиХ у Руску Федерацију. За тржиште Руске Федерације спремно је два милиона пресадница парадајза и паприке фирме из Шамца, те око 1,2 милиона комада садног материјала јабуке и крушке фирме из Чапљине", рекао је министар Кошарац.

Министар Кошарац позвао је све произвођаче садног материјала и пресадица у БиХ да се путем Управе БиХ за заштиту здравља биља обрате захтјевом за извоз својих производа на тржиште Руске Федерације.

Подсјетимо, руски ветеринарски и фитосанитарни инспектори боравили су крајем прошле године у БиХ, те извршили инспекцијски надзор и контролу производних капацитета фирми које су поднијеле захтјеве како би им се испунили услови за извоз у складу са захтјевима које тражи тржиште Руске Федерације.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана