Контејнери за повратак и одрживост пољопривреде у Сребреници

Срна
Контејнери за повратак и одрживост пољопривреде у Сребреници

СРЕБРЕНИЦА - Општина Сребреница објавила је ранг-листу са именима 23 особе којима ће додијелити грађевинске контејнере као вид подстицаја одрживости руралних подручја и повратка интерно расељених лица у сеоска подручја у овој локалној заједници или за боравак на селу у току пољопривредне сезоне или радова.

У обавјештењу је наведено да контејнери располажу са електро и водоводним инсталацијама, садрже једну собу и опремљено купатило. 

У њима могу становати заинтересовани до обнове својих кућа или у току пољопривредних радова и сезоне бербе на плантажама које обрађују у својим селима. 

Грађевински монтажни контејнери дају се на привремено кориштење заинтересованима, али остају у власништву општине. 

Начелник сребреничке општине Младен Грујичић ускоро ће са свим одабраним корисницима потписати уговоре о додјели и условима кориштења контејнера, а након тога ће их моћи преузети из фирме "Економик група" у Поточарима у којој су произведени. 

Општина Сребреница и прошле године је реализовала сличну активност и са истим циљем уступила 18 контејнера особама чија се домаћинства баве пољопривредом и обрађују сеоска имања иако им још нису обновљене стамбене јединице у селима у којима су живјела прије посљедњег рата у БиХ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана