Контејнери из Поточара за извоз у 12 земаља

Srna
Контејнери из Поточара за извоз у 12 земаља

СРЕБРЕНИЦА - Најпозитивнији примјер успјешног инвестирања у Сребреници у посљедњих пет година је изградња и отварање погона за производњу грађевинских и других модела контејнера коју је покренула београдска фирма "Економик груп" у Поточарима. Успјешност рада и пласмана готових контејнера на тржиште најбоље потврђује повећање обима производње, континуиран рад и раст броја запослених.


Директор ове фирме Бојан Ранкић рекао је Срни да је при отварању овог погона у марту 2018. године било планирано запошљавање 20 радника, али да је због велике потражње контејнера за различите намјене на тржишту дошло до повећања обима производње, а тиме раста броја запослених са 20 на 50 радника различитих националности.

Он је навео да су у 2019. години произвели 1.200 контејнера различитх модела и да је 70 одсто пласирано на тржиште 12 европских земаља, а 30 одсто унапријед је распродато домаћим купцима.

Ранкић је истакао да се континуитет и динамика производње настављају и у овој години јер постоји изражено интересовање за њиховим контејнерима и на домаћем и страном тржишту.

Томе највише доприносе изузетан квалитет контејнера и стриктно поштовање уговорених рокова испоруке чему се у овој фирми посвећује посебна пажња, што увијек није једноставно с обзиром на велику потражњу и раст производње.

Ранкић је појаснио да домаћи и страни купци траже грађевинске, пољопривредне, трговачке, спортске, туристичке и санитарне моделе контејнера, да имају потписане уговоре са више фирми за пласман у овој години и да стриктно поштују преузете рокове испоруке.

Потражња тржишта за контејнерима, према ријечима Ранкића, "тјера их" да планирају даље проширивање обима производње, а тиме и пријем још 20 радника у радни однос, што ускоро треба да се реализује.

С циљем подстицања запошљавања и отварања нових индустријских капацитета општина Сребреница је прије двије године уз помоћ Владе Републике Српске уложила 200.000 КМ у изградњу производне хале у Поточарима коју је уступила на кориштење фирми "Економик груп" за покретање производње грађевинских и других модела контејнера, што се показало оправданим и изузетно добрим пословним потезом. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана