Компанија „m:tel”: Возачи да оставе телефон док возе

ГС
Компанија „m:tel”: Возачи да оставе телефон док возе

БАЊАЛУКА - Компанија „m:tel” упозорила је данас на чињеницу да се 25 одсто саобраћајних незгода дешава због непажње, уз поруку возачима да се одговорно понашају и оставе телефон док возе.

Нека истраживања, додају, пореде дистракцију пажње код употребу мобилних телефона у вожњи и вожњу под дејством алкохола, а резултати су запањујући. Коришћење мобилног телефона за воланом је једнако вожњи под дејством алкохола од најмање 0,8 мг/мл.

-Порука кампање “Ако ме волиш, остави телефон док возиш” треба да нас подсјети на најважнију ствар, а то је да не постоји ништа важније од оних који нас воле и које волимо - саопштено је из ове компаније.

У саопштењу се подсјећа да „m:tel” посљедњих осам година, у сарадњи са Министарством саобраћаја и веза Републике Српске, Агенцијом за безбједност саобраћаја и Ауто-мото савезом Републике Српске, кампањом настоји да подстакне возаче да размишљају о важности одговорног понашања за воланом.

Ова компанија наводи и статистике по којима више од 90 одсто возача користи мобилни телефон у вожњи, додајући да је законом одређено да возач не смије користити мобилни телефон, осим у случају да је прилагођен употреби у возилу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана