Компанија "m:tel": Уручене стипендије за 15 студената електротехнике

ГС
Компанија "m:tel": Уручене стипендије за 15 студената електротехнике

БАЊАЛУКА- Представници компаније "m:tel"уручили су данас у Бањалуци стипендије за 15 студената електротехничких факултета у БиХ.

Ријеч је о 11. генерацији студената, а на конкурс који је објављен у новембру прошле године пријавило се 29 студената Факултета електротехнике из Бањалуке, Источног Сарајева и Тузле.

Одабраних 15 студената примаће стипендију од 300 КМ до краја првог циклуса студија, а стекли су и право на обављање стручне праксе у трајању од мјесец дана у компанији "m:tel".

Портпарол "m:tel" Милица Кондић рекла је да овај програм није само Финансијска подршка најбољим студентима у БиХ, него је много више од тога.

- То је начин да се ови млади људи награде за своја досадашња постигнућа, те да им буде пружена и подршка на путу ка још бољим резултатима у будућности. Потврда тога је и сјајан програм "m:tel" стручне праксе на коју сви стипендисти имају право, а у трајању до чак мјесец дана уз пуну подршку стручног ментора - навела је она.

Кондићева је напоменула да све трошкове смјештаја у Бањалуци током трајања праксе сноси компанија "m:tel", те да студенти имају право да сами, према својим интересовањима бирају организациону цјелину, односно област стручне праксе.

Кроз овај програм прошло је више од 200 студената током десет претходних година, а многи од њих су сада дио компаније " m:tel" као запослени стручњаци из области коју су изучавали током студија.

"M:tel " својим стипендистима нуди приступ најсавременијим технологијама, како би им убрзала и олакшала пут од теорије до практичне примјене усвојених знања.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана