Коловози клизави, возачи опрез

Срна
Коловози клизави, возачи опрез

Коловози су јутрос клизави, па се возачима у Републици Српској и Федерацији БиХ (ФБиХ) савјетује да буду опрезни у саобраћају, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.

Повећана је опасност од одрона, а магла мјестимично смањује видљивост на дионицама у котлинама и дуж ријечних токова.

Радови су актуелни на ауто-путу Бањалука-Градишка, магистралним путним правцима Љубиње-Требиње, на подручју Бањалуке, Каракај-Дрињача, Шековићи-Доње Цапарде, Дрињача-Милићи-Власеница, Крупац-Богатићи у општинама Источна Илиџа и Трновао, на подручју Прњавора, Бањалуке, Брода, Власенице, Приједора, Котор Вароша, Добоја, као и на магистралном путу Модрича-Добој.

Успорено се саобраћа и на регионалним путним правцима Тедин Хан-Криж /граница Републике Српске и ФБиХ/, Укрина-Клупе у мјесту Шњеготина, Угљевик-Главичице у рејону Старог Угљевика и Укрина-Горња Вијака.

У ФБиХ на магистралном путу Прозор-Јабланица саобраћај је због радова обустављен у тунелу Јасен. Путничка и мања теретна возила саобраћају обилазницом око тунела, док се возила масе изнад седам и по тона, са изузетком аутобуса, усмјеравају на алтернативне правце Мостар-Широки Бријег-Посушје-Томиславград-Купрес-Бугојно и Мостар-Сарајево-Бусовача-Нови Травник-Бугојно.

Обустава саобраћаја на снази је и у тунелу Винац на путу Јајце-Доњи Вакуф, а возила на овој дионици саобраћају обилазницом око тунела.

Због радова на мосту у мјесту Рељево /Јошаница-Рајловац/, као и на мосту преко ријеке Дрине у Горажду саобраћај је обустављен и преусмјерен на алтернативне правце.

Успорено се због радова саобраћа и дионицама Јабланица-Мостар /мост Бегића и Беговића/, Витез-Травник /Била/, Тарчин-Коњиц код мјеста Зукићи, Пелагићево-Сребреник-Шићки Брод, Маглај-Добој /Мравићи/ и Ливно-Каменско.

Када је ријеч о граничним прелазима, јутрос нема задржавања.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана