Којић: Бошњачка удружења продужена рука политике

Срна

СРЕБРЕНИЦА - Предсједник Организације породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила Сребренице Бранимир Којић сматра да је најава да ће од бошњачких удружења бити затражено да поднесу кривичну пријаву против Милорада Којића и чланова независне Међународне комисије за утврђивање ратних злочина признање да су та удружења продужена рука политичког Сарајева.

Којић је рекао Срни да је шеф Клуба делегата бошњачког народа у Вијећу народа Републике Српске Алија Табаковић најавио да ће то учинити због, како је навео, кривичног дјела негирања пресуда Хашког трибунала.

"Тиме се потврђује оно што је сваком објективном познато, да су бошњачка удружења пијуни и пробни балони прије свега СДА као главне песнице која удара на све што је српско и на Републику Српску“, сматра Којић.

Он је истакао да породице српских жртава траже од надлежних да се директор Републичког центра за истраживање рата, ратних злочина и тражење несталих Милорад Којић и чланови независне комисије заштите јер ће се на тај начин сачувати истина.

Према његовим ријечима, Табаковић не смије лично да поднесе пријаву него ће то наредити удружењима која су оформљена само да би извршавала наредбе политичара, а заузврат им политика обезбјеђује енормна средства и на тај начин им се одужују.

"Свима је јасно да је Хашки трибунал формиран да би судио искључиво Србима, а да је Инцко допуном Кривичног закона БиХ дао још једно оружје за очување мита о Сребреници као страдалничком мјесту Бошњака и да је испунио обећање које је дао политичарима у Сарајеву преко удружења које контролише СДА, за што је вјероватно узео огроман новац прије одласка са функције и из БиХ", каже Којић.

Он је истакао да Табаковић, као и политичко Сарајево, није спреман да истини погледа у очи и да се помири са извјештајем независне комисије.

"Константно желе да наратив о наводном геноциду живи иако су свјесни да је /члан Међународне комисије/ Гидеон Грајф особа са импресивном биографијом и да се као озбиљан човјек не би бавио неистином и лажима", нагласио је Којић.

Свим политичким актерима из Републике Српске поручено је да се уједине и заузму јединствен став за укидање Инцовог закона као једног од услова за враћање у заједничке институције БиХ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана