Кнежево: Сјећање на 23 погинула борца војске Српске

Срна
Кнежево: Сјећање на 23 погинула борца војске Српске

КНЕЖЕВО - У Храму Рођења Пресвете Богородице у Кнежеву служен је парастос за 23 припадника 22. пјешадијске бригаде Војске Републике Српске који су погинули на влашићком ратишту на данашњи дан 1995. године.

Предсједник Борачке организације општине Кнежево Ранко Вучић рекао је Срни да су борци јединствени у намјери да сачувају Републику Српску и њене светиње. 

"Због тога не смијемо заборавити ни ова 23 погинула борца, који су дио корпуса од 318 погинулих у одбрамбено-отаџбинског рата из општине Кнежево и који су уградили своје животе у стварање Српске", рекао је Вучић. 

Он је поручио да српски народ неће дозволити да му ико отме свету српску земљу и вјеру, за које су положени животи. 

Вучић сматра да је српско јединство веома важно, посебно када је ријеч о подизању оптужница против припадника Војске Српске, генерала или војника. 

Након парастоса служен је помен у Спомен-соби погинулих бораца Војске Републике Српске из Кнежева 1991-1995. године. 

Парастосу и помену су, осим породица погинулих бораца, ратних војних инвалида, сабораца и мјештана, присуствовале и представници општинске Борачке организације и локалне власти у Кнежеву. 

Парастос и помен је организовала општинска Борачка организација заједно са Српском православном црквом и уз помоћ локалне заједнице Кнежево.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана