Клопком за гелере лијечено више од хиљаду пацијената: Како функционише изум др Душанке Мандић

Срна
Душанка Мандић
Foto: Народна библиотека Србије | Душанка Мандић

БЕОГРАД - Примаријус доктор медицинских наука Душанка Мандић изјавила је за Срну да је више од хиљаду пацијената третирано њеним изумом - клопком за гелере, од којих је много било из Републике Српске, одакле јој се и данас јављају због лијечења, те да је сарадња са Српском стална.

Мандићева, која је и потпредсједник Руске академије за збрињавање жртава катастрофа, навела је да је и на пацијентима послије катастрофе у Чернобиљу, као и на другим повријеђеним особама примјењивана клопка за извлачење гелера и смањење бола у непостојећим екстремитетима, гдје је остао такозвани фантомски бол.

-Евиденција није рађена по територијама, јер су се обраћали људи са целе територије бивше Југославије, из Приштине, Пећи, Бањалуке, Сарајева, Карловца, Вуковара, Бенковца, али нисам их делила ни по једном основу. Не знам колико је било баш из Републике Српске, али било их је много - рекла је Мандићева.

Мандићева, која је својевремено болницама у Српској поклонила 500 клопки за гелере, истиче да је најбољу сарадњу имала са Бањалуком и Фочом, гдје је тамошњи Медицински факултет сарађивао са њом да се едукују љекари, те болницама и Милићима, Бијељини...

- Ја сам 20 година прво била предавач у школи за акупункутуру и традиционалну медицину, предавала сам суптилне енергије. Тада су из целе бивше Југославије долазили лекари, а после су наставили да долазе и саветодавно из Бијељине и Бањалуке, тако да и дан данас имам са њима сарадњу. Многи су научили и усвојили ову методу - рекла је Мандићева, академик Српске академије изумитеља и научника.

Мандићева, која је од 1992. године радила са рањеницима хуманитарно, а ради још увијек, каже да јој се и данас и даље јављају људи из Републике Српске.

-И данас долазе и јављају се људи из БиХ, Републике Српске, али и других држава, где има оружаних сукоба, као што су Либија, Сирија... истакла је она.

Мандићева је навела да је својом клопком успјела да извуче гелере који су заостали у тијелу из периода Другог свјетског рата.

-Извукла сам те гелере после 55 година, и то укупно шест гелера, који су сметали пацијенткињи - додала је Мандићева.

Навела је да је најтежа патња била код људи којима је остао трајни инвалидитет, код оних који су остали без ноге, руке, или без дијела унутрашњих органа.

-Тај инвалидитет који их је натерао да живе са трајно оштећеним организмом мени је тешко падао, била је дирљива та њихова свесност да су изгубили и здравље и део тела - навела је Мандићева.

Она напомиње да је имала више случајева пацијената са више од 300 гелера у тијелу, код људи који су повреде задобили од експлозивних направа.

-Најзахтевније је интервенисати када има много гелера у целом телу. Била су, такође, и деца међу повређенима и то сам тешко подносила - каже Мандићева.

Посебно се сјећа случаја са Варваринског моста, којег је бомбардовао НАТО 1999. године, када је повријеђена једна дјевојчица, док је њена другарица погинула.

-Сат и по нико до њих није могао да допре, јер су биле на стубу порушеног моста. Једна је умрла, а друга девојчица је преживела, али са тешким психичким и физичким повредама. То су биле страшне драме, страшна дешавања - додала је она.

Говорећи о функционисању магнетне клопке, Мандићева је рекла да направа има локално дјеловање у подручју гдје је постављена и ту дјелује на гелере и локално ткиво, на брже зарастање рана, на циркулацију, дјелује противупално, те против гнојних процеса.

Клопка има и опште повољно дјеловање на цијели организам, с обзиром на то да крв тече цијелим тијелом, и поред клопке пролази кроз магнетно поље, тако да уз помоћ ње "мртва вода" постаје "жива вода".

Према њеним ријечима, магнети раде по принципу земљиног магнетизма, извлаче гелере, али и дјелују повољно на крв.

Мандићева је путовала и по бројним другим државама, на много мјеста држала предавања и представила свој изум од Тајланда, Кине, Ирана, широм Европе, добитница је бројних домаћих и свјетских признања, а скорашње је било прошле године када је добила Златну медаљу на "Тесла фесту" у Новом Саду.

Први њен велики изум је био клопка за гелере, други магнетна трака која помаже регенерацију хрскавице, а трећи изум за лијечење бенигно увећане простате, док је прошле године регистровала пет малих патената из области магнетотерапије, који су одобрени и дјелотворни.

Она појашњава да су магнети и њихово дјеловање природна енергија, потпуно исте врсте као Земљин магнетизам, само појачан, те напомиње да је Земља као планета за 500 година преполовила свој магнетизам, тако да је те енергије човјечанство и сав живи свијет "гладан".

Што се тиче електромагнетизма, изучавала је електромагнетска аномална поља, а о томе су објављивани радови у стручној литератури, а ради се о пулсним пољима која су сасвим другачија.

Мандићева, специјалиста медицине рада, осим што се од 1992. године бави и хуманитарним радом, примјењује перманентне магнете за лијечење рањеника и успјешно измјештање и евакуисање металних страних тијела из организма, како код повријеђених у ратним условима приликом рањавања, тако и код повреда у мирнодопским условима.

Биографија

Доктор Душанка Мандић рођена је у Београду 1944. године. Она је у Београду завршила Медицински факултет и специјализацију, те одбранила докторску дисертацију. Била је и најмлађи примаријус у Србији.

Године 2000. основала је сопствену Специјалистичку ординацију "МАДУ", гдје и сада ради и гдје примјењује нове методе лијечења са посебно ефикасним побољшањима у области регенерације костију, зглобова, посебно хрскавице, и то први пут у свијету, затим меких ткива, крвних и лимфних судова, периферних нерава, а и даље се примењује терапија извлачења страних металних предмета из организма.

До сада је објавила више од 200 научних и стручних радова у свијету и у Србији, а о њеном раду 1999. године у Лос Анђелесу је снимљен и документарни филм "Чудотворни магнети".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана