Клизави коловози, јаки удари вјетра на подручју Бијељине

Срна
Клизави коловози, јаки удари вјетра на подручју Бијељине

БИЈЕЉИНА - На већини путева у Републици Српској и Федерацији БиХ саобраћај се јутрос одвија редовно, по претежно мокрим и клизавим коловозима, а на подручју Бијељине има јаких удара вјетра, саопштио је Ауто-мото савез Републике Српске.

На дионицама у усјецима и поред камених косина учестали су одрони, а посједовање зимске опреме законски је обавезно до 1. априла.

На магистралном путу Брчко-Бијељина и на регионалном путу Стари Угљевик-Главичице, због санације, саобраћај се одвија успорено уз повремене краткотрајне прекиде. Успорен саобраћај због радова је и на дијелу магистралног пута Жегуља-Љубиње, дионица Подврсник-Љубиње.

Режим у одвијању саобраћаја измијењен је због радова на дионици магистралног пута Брод на Дрини-Врба у тунелу Чемерно, те у тунелу Сијерачке стијене на магистралном путу Добро Поље-Миљевина.

Због уклањања објекта и санације клизишта на дионици регионалног пута Србац-Горња Вијака, у Улици Владе Винчића, долази до привремене обуставе саобраћаја сваким радним даном и суботом од 7.00 до 17.00 часова.

Измјене су и на путним правцима Приједор-Козарац због изградње ауто-пута, затим Градишка-Нова Топола-Клашнице, Брод на Дрини (Фоча)-Хум (Шћепан Поље), код Добоја гдје је у току градња ауто-пута.

На магистралном путу Градишка-Козарска Дубица, на улазу у Орахову, због активираног клизишта вози се успорено.

Због оштећења мостова преко ријеке Буковице у мјесту Горњи Подградци и ријеке Јабланице у мјесту Совјак на локалним путевима, обустављен је саобраћај и преусмјерен на алтернативне путне правце.

Измјене у саобраћају су и на путевима Стари Угљевик-Главичице и Фоча-Горажде у Филиповићима.

Вангабаритни превоз креће се путним правцима Станић Ријека-гранични прелаз Брод, Леденице-Црквина-гранични прелаз Шамац и Поребрице-Лепница. Возачима се савјетује да на тим дионицама возе опрезније и поштују упутства овлаштених лица из пратње.

У ФБиХ је затворена за саобраћај Зеничка заобилазница /правац Зеница југ - Зеница сјевер/ због већег клизишта које се догодило између наплатног мјеста Зеница сјевер и магистаралног пута.

Јака киша која пада у већем дијелу ФБиХ отежава саобраћај, а овако вријеме погодује учесталим одронима камења на коловоз.

На дионици регионалног пута од мјеста Равно према магистралном путу Љубиње-Требиње саобраћај је обустављен и преусмјерен на алтернативне правце.

Спорије због радова током дана саобраћа се на путним правцима: Јабланица-Мостар (у Доњој Јабланици), Чевљановићи-Нишићи, на улазу у Столац (из смјера Мостара), као и на раскрсници Горња Калесија-Сапна.

На граничним прелазима јутрос нема дужих задржавања.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Рођене 23 бебе
Рођене 23 бебе
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана