УКЦ РС адаптира смјештај у случају вируса корона

Agencije
УКЦ РС адаптира смјештај у случају вируса корона

БАЊАЛУКА - Постојећи простор Клинике за кожне и полне болести у Бањалуци биће уступљен Клиници за инфективне болести и прилагођен за прихват пацијената код којих евентуално буде потврђена инфекција вирусом корона и оних код којих постоји сумња на присуство вируса, саопштено је из Универзитетског клиничког центра /УКЦ/ Републике Српске.

Из УКЦ истичу да ће се пријем ових пацијената вршити на засебан улаз зграде, док ће пацијенти који се лијече од других инфективних обољења остати у постојећем простору ове клинике, такође са засебним улазом.

У саопштењу се наводи да ће Клиника за кожне и полне болести УКЦ од понедјељка, 2. марта, бити измјештена из садашњег простора и почеће са радом у згради Техничко-економског блока на локацији Паприковац.

"До даљег, Клиника за кожне и полне болести у новом простору примаће искључиво амбулантне пацијенте, док ће они пацијенти који захтијевају хоспитализацију бити збринути у смјештајним капацитетима других клиника наше установе", додаје се у саопштењу.

Из УКЦ-а напомињу да ће и простор Одјељења радиоонкологије Клинике за онкологију који је смјештен у простору Клинике за инфективне болести бити од сутра измјештен у адекватан и у потпуности опремљен простор Дневне болнице Центра ургентне медицине.

У саопштењу се истиче да је на некадашњој локацији Клинике за плућне болести у центру Бањалуке /стара Хирургија/, завршена адаптација простора који ће послужити у сврху карантина оних особа које немају симптоме болести, а боравили су у подручјима захваћеним епидемијом. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана