Клиници интензивне медицине УКЦ РС престижан сертификат

А.Ј.Р.
Клиници интензивне медицине УКЦ РС престижан сертификат

Бањалука - Клиници интензивне медицине за нехируршке гране УКЦ РС додијељен је међународно признати сертификат који је потврда да су здравствене услуге које се свакодневно пружају пацијентима као и едукација из области интензивне медицине на свјетском нивоу.

У питању је сертификат ИСО 9001:2015 који је ова клиника добила прошле године за збрињавање критично обољелих пацијената, а јуче им је уручена ресетификација која је проширена на област едукације из области интензивне медицине. 

Помоћница генералног директора за медицинске послове УКЦ РС  Звездана Рајковача истакла је да добијање овог сертификата значи да све медициснке процедуре одвијају по стандардима великих свјетских здравствених центара.

- За добијање оваковог сертификата морали смо задовољити изутетно велике критеријуме, а колико је значај говори чињеница да у нашем окружењу једино интензивна њега у Љубљани има исти такав сертификат – рекла је Рајковача.

Клиника интензивне медицине за нехируршке гране УКЦ РС једина је организациона јединица на простору БиХ која збрињава најтеже и критично обољеле нехируршке пацијенте, те се издваја по савремено опремељеном простору, најмодернијој опреми и изузетно стручном кадру.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана