Климатска криза пријети свим областима живота

Srna
Foto: Srna

САРАЈЕВО - Климатске промјене нису више апстрактни проблем који се може оставити за сутра, јер климатска криза већ пријети свим областима живота, рекла је резидентни координатор УН у БиХ Ингрид Мекдоналд.

“Суочавамо се са све чешћим и интензивнијим пожарима, поплавама, сушама и другим непогодама и може бити само горе, ако не реагујемо сада”, истакла је Мекдоналдова на састанку са египатским амбасадором у БиХ Јасером Сороуром и представницима младих из БиХ. 

Она је нагласила да су млади лидери и покретачи промјена које би требале бити у срцу акције и које би допринијеле очувању будућности, саопштено је из Амбасаде Египта у БиХ. 

Сороур је истакао да ће овогодишња конференција УН о климатским промјенама, која ће бити одржана од 6. до 18. новембра у Шарм Ел Шеику, обиљежити 30 година од усвајања Оквирне конвенције УН о климатским промјенама. 

“У ових 30 година свијет је прешао дуг пут у борби против климатских промјена и њихових негативних утицаја. Египат дубоко вјерује да је конференција УН о климатским промјенама прилика да се покаже јединство против ове егзистенцијалне пријетње коју можемо превладати само заједничким дјеловањем”, поручио је он. 

Сороур је нагласио да Влада Египта, земље која преузима предсједавање конференцијом УН о климатским промјенама, нуди могућност субвенционисаног смјештаја за учешће 400 представника младих на овом скупу. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана