Киша олакшала гашење пожара у околини Требиња

Милош Васиљевић
Киша олакшала гашење пожара у околини Требиња

ТРЕБИЊЕ – Пожари у рејону Бијела гора надомак Требиња захваљујући киши али и интервенцији хеликоптера која тренутно пада на југу Српске олакшао је посао тамошњим ватрогасцима, па би данас, према ријечима упућених, могао бити локализован и стављен под контролу.

Пожарна линија дуга је  више од 20 километара, а налази се на неприступачном терену.

- Киша нас је спасила, управо пада хвала Богу, заиста смо били у великом проблему. Током цијелог дана Хеликоптерски сервис Републике Српске, којем су се придружила и два хеликоптера МУП-а Србије, ватрогасци, мјештани, цивилна заштита гасе пожар како ватрена стихија не би захватила куће, а најопасније је било у селу Доњи Скочигрм - каже за "Глас Српске" командир  Добровољног ватрогасног – спасилачког друштва Ластва Милош Вучуревић.

Додаје да је најкритичније било у селима Доњи Скочигрм и Доња Бара али све је сада много лакше.

-Пожар ће, искрено се надамо, бити брзо локализован– рекао је Вучуревић.

Према његовим ријечима, неприступачан терен додатно отежава посао херцеговачким ватрогасцима, како на овом, тако и на осталим теренима.

-  То је неприступачан терен, сами крш. Тешко је уопште прићи, тако да је спас дејствовање из ваздуха.  Ватра је била дошла на мање од 20 метара до кућа. Пожар је избио из правца Црне Горе - рекао је Вучуревић.

Директор Хеликоптерског сервиса Српске Бобан Кустурић каже за "Глас" да су ових дана имали пуне руке посла, а након Врбањских брда у БАњалуци аутоматски су се пребацили на гашење пожара у околини Требиња.

-  Наш хеликоптер и два хеликоптера МУП-а Србије радили су све док није  почела киша. На сву срећу па је тако, јер је велики пожар у питању. Малочас смо министар унутрашњих послова Србије Александар Вулин и ја обишли пожариште. Дејствовали смо и у пожару који је пријатио  кућама. Чекамо да стане киша да видимо какво је стање -  рекао је Кустурић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Рођене 23 бебе
Рођене 23 бебе
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана