Католички школски центар Бањалука: Брига о дјеци заједничка обавеза и одговорност

Ј. К.
Католички школски центар Бањалука: Брига о дјеци заједничка обавеза и одговорност

БАЊАЛУКА - Брига о дјеци је заједничка обавеза и одговорност, што су препознали у Католичком школском центру у Бањалуци, чији Тим за надарене и талентоване представља поуздан амбијент младом човјеку, док је Мултисекторски тим системски ојачао снагу и значај васпитне улоге школе.

Професорица у овој школи Бранкица Новаковић каже да њихов васпитни приступ означава искорак, индивидуално кројен механизам по мјери ученика.

- Наш тим, чији су изданци Фестивал стваралаштва "Анита Саватовић", Вечер уз НиТ, те Три педагошка понедјељка, функционише од почетка школске 2019/2020. године као ауторска идеја тадашњег педагога, а садашњег директора Сање Хајдер - рекла је Новаковићева.

Она је истакла да је стимулативно стваралачко самоостварење као мотивација упознавању и прихватању себе обухватило више колективних аспеката, попут јачања социјалних компетенција и емпатије, његовања емоционалне интелигенције заједнице терапеутским књижевним радом, те његовање захвалности на одјељењским часовима.

- Када су у питању индивидуални аспекти, обрађивали смо теме попут превазилажења замуцкивања, страха од говора, разумијевање потребе да се буде другачији, јачања самопоуздања нарушеног искуством основношколског вршњачког насиља, али и прихватање, разумијевање и усмјеравање емоција поводом породичних комплексних прилика - рекла је Новаковићева.

Хајдерова је рекла да уз колеге које на одговоран, срдачан и надасве стручан приступ достојанствено носе васпитно-образовни рад, школа може дисати бенефитима успјешности.

- Општа гимназија КШЦ-а захвална је на иницијативи формирања Мултисекторског тима, који већ неколико година ојачава мисију прије свега васпитног задатка у животу и раду школе пружајући руку родитељима, наставницима и ученицима - рекла је Хајдерова.

Педагог школе Александра Веселиновић рекла је да су њена врата увијек отворена за сва питања, савјете и недоумице.

- Педагошка структура рада у нашој школи темељ је свих других педагошких капацитета нашег центра. Ученици обично са страхом одлазе у канцеларију педагога јер је представљен као неко код кога се иде ако имате проблем или под утиском да сте ви проблем, а не као особа од које можете добити савјете или помоћ у рјешавању недоумица - рекла је Веселиновићева.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана