Кардинал Пуљић отказао традиционалне ускршње догађаје

Срна
Кардинал Пуљић отказао традиционалне ускршње догађаје

САРАЈЕВО - Надбискуп врхбосански кардинал Винко Пуљић отказао је традиционална ускршња дешавања у овој бискупији због ситуације у вези са епидемијом вируса корона, јавила је Католичка тисковна агенција /КТА/.

Кардинал Пуљић изоставиће ове године уобичајено читање ускршње честитке за представнике медија, а сви заинтересовани медији видео и тонски снимак кардиналове честитке моћи ће да преузму са интернет странице КТА Бискупске конференције БиХ или са портала Католичког недјељника "Недјеља".

Отказано је и традиционално ускршње честитање свештеника, редовника и редовница града Сарајева кардиналу Пуљићу предвиђено за сутра, као и кардиналов ускршњи пријем за представнике вјерског, културног, дипломатског и друштвено-политичког живота у БиХ који се традиционално одржава у понедјељак иза Ускрса.

Неће бити одржани ни планирани Сабор свештеника Врхбосанске надбискупије у сриједу, 22. априла, као ни министрантско зборовање у Травнику у суботу, 2. маја, те кризмена славља која су била предвиђена за 18, 19, 25. и 26. април, наводе из КТА.

Вјерници католичке вјероисповијести прославиће Ускрс у недјељу, 12. априла.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана