Кампања "Волим Српску" промовише успјехе младих

Милијана Латиновић
Кампања "Волим Српску" промовише успјехе младих

Бањалука - Промоција успјешних, младих људи, спортиста и волонтера који нижу успјехе у Републици Српској и имају за циљ да своју будућност граде на овим просторима, основни је циљ кампање "Волим Српску" која је данас представљена у Бањалуци.

Кампању је покренуло Минстарство породице, омладине и спорта РС у складу са Омладинском политиком Српске од 2016. до 2020. године, односно стратешким циљем "Осигурати подршку развоју изврсности младих". Међу најбољим младим људима чији су рад, труд и залагање запажени и биће промовисани у овој кампањи је и студент Медицинског факултета из Добоја Живко Ћетојевић, који се већ годинама бави волонтерским радом.

-  Био сам волонтер РС 2017. године. Ова кампања има за циљ подстицање младих на умрежавање, стварање што бољих услова за њихов рад и напредак у Српској - рекао је Ћетојевић.

Задовољство због покретања пројекта који промовише младе људе и њихове успјехе не крије ни Милош Поповић.

- Са колегама сам допринио изградњи спортских терена за младе у Слатини, а кроз тај пројекат активирали смо око 40 омладинаца из те локалне заједнице. Драго нам је да је министарсво препознало наш рад - рекао је Поповић.

Министарка породице, омладине и спорта РС Соња Давидовић истакла је да су млади људи које промовише кампања "Волим Српску" најбољи међу нама, те да је ово јединствена прилика да им се ода признање за остварене резултате.

- Циљ ове кампање је промовисање позитивних примјера којих је много у Републици Српској, одавање признања најбољим, те указивање на младе као највећи потенцијал Српске. Жељели смо да вратимо позитивне узоре и подсјетимо на моделе понашања успјешних младих људи који треба да буду инспирација - навела је Давидовићева.

Она је рекла да на почетку промовишу младе који су имали директну подршку Министарства у свом раду, те да ће даље кроз кампању бити укључена и друга ресорна министарства, институције и локалне заједнице које подржавају ту популацију.

- Да бисмо унијели мало оптимизма и представити јавности најљепшу слику Републике  потребна нам је и подршка медија, чија улога је пресудна. Зато се посебно захваљујем представницима медијских кућа који су позитивно одговорили на наш позив и показали спремност да сви заједно будемо друштвено одговорни и градимо љепшу и бољу будућност за све нас - нагласила је Давидовићева.

Промотивни спотови

У Министарству породице, омладине и спорта РС наводе да су за потребе кампање "Волим Српску" снимљени промотивни спотови и материјали који ће се емитовати у медијима.

- Током кампање у спотовима ће бити приказано да Српска има талентоване младе људе који постижу изузетне резултате у науци, спорту, умјетности, култури и хуманитарном раду, а поједини су активни и на више поља - истакла је Соња Давидовић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана