Какво нас вријеме очекује првих дана прољећа?

Срна
Какво нас вријеме очекује првих дана прољећа?

БАЊАЛУКА - У Републици Српској наредних дана биће промјенљиво вријеме - уз малу до умјерену облачност и сунчане периоде, док ће максимална температура ваздуха бити и до 24 степена Целзијусова, подаци су Републичког хидрометеоролошког завода.

Сутра се током дана на сјеверу и западу дјелимично очекује разведравање уз сунчане периоде и топлије вријеме, на југу и истоку мало свјежије и промјенљиво уз повремену кишу и пљускове, док се до вечери очекује престанак падавина у свим предјелима.

Минимална температура ваздуха биће од шест до 10, у вишим предјелима од два степена, а максимална од 11 на истоку до 18 на сјеверозападу, у вишим предјелима од шест степени Целзијусових.

У сриједу, 22. марта, током дана биће постепено топлије вријеме уз сунчане периоде и малу до умјерену облачност, а минимална температура ваздуха биће од три до осам, у вишим предјелима од нула степени, те максимална од 16 до 21, у вишим предјелима од 11 степени Целзијусових.

У четвртак, 23. марта, наставља се прилив све топлијег ваздуха - биће још топлије и претежно сунчано уз умјерену облачност која се током поподнева премјешта од запада, док ће на југу бити претежно сунчано. Минимална температура ваздуха биће од пет до девет, у вишим предјелима од два степена, а максимална од 17 до 24, у вишим предјелима од 14 степени Целзијусових.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана