Још пет донација у акцији „Хуманитарни тикет у подне“

Mozzart
Још пет донација у акцији „Хуманитарни тикет у подне“

Компанија Mozzart наставља да помаже бројним удружењима и организацијама кроз акцију “Хуманитарни тикет у подне”. Регионални лидер у приређивању игара на срећу традиционално донира улог, а познате личности, у улози племенитих кладилаца, типују. Заједнички освојене износе на добитним тикетима усмјеравају у хуманитарне сврхе.

Тако су недавно упутили донације на адресе још пет удружења широм Републике Српске. „Хуманитарни тикет“ обрадовао је чланове  Хуманитарне омладинске организације „Форум младих“ Требиње и Удружења "Моја лука", Бањалука. Донације су стигле и Центру за подршку породицама дјеце и особа са потешкоћама у развоју "Дјеца сунца" Шамац, Удружењу родитеља и пријатеља дјеце и омладине са потешкоћама у развоју "Ведар осмијех" Билећа и  Удружењу родитеља са четворо и више дјеце "Напредак", Рогатица.     

У свим овим удружењима од срца су захвални Mozzartу и познатим кладиоцима који су им донијели срећу.

За младе из Требиња типовао је селектор Словеније Александар Секулић. Тим племенитим чином, заједно са Mozzartом, помогао је члановима организације „Форум младих“ из Требиња који се баве унапређењем положаја омладине у овом граду.

-Трудимо се да реализујемо што више пројеката који доприносе побољшању положаја омладинске популације у Требињу. На том путу нам много значи и сарадња са компанијом Mozzart којом дају примјер другима. Драго нам је што смо одабрани као једна од организација која је добила подршку, а средства ћемо квалитетно искористити-  каже Дражен Бошковић, предсједник Хуманитарне омладинске организације „Форум младих“ Требиње.

За чланове бањалучког Удружења родитеља дјеце и омладине са посебним потребама и лица са инвалидитетом "Моја лука" тикет је саставио прослављени фудбалер Лазар Марковић, а донација је усмјерена у наставак рада са корисницима.

-Непрофитна смо организација, па су све наше активности базиране на донацијама племенитих људи и друштвено одговорних компанија без којих не бисмо могли ништа да урадимо. Тим више, ова помоћ нам много значи, а посебно смо захвални јер нам је донација из Mozzartа стигла по други пут - каже Гордана Адамовић Ђорђевић, предсједница Удружења „Моја лука“ Бањалука.

Срећу дјеци и одраслима са потешкоћама у развоју из Шамца, донио је пјесник и композитор Владан Зец. Донација им је добро дошла за набавку материјала за креативне радионице њихових 57 чланова.

-Од набављеног материјала смо правили честитке које смо затим продавали, а од прикупљеног новца ћемо члановима обезбиједити излет у Сарајево. Све то не би било могуће да нам није стигла помоћ из Mozzartа, хвала им на томе- каже Тања Нинковић, предсједница Центра за подршку породицама дјеце и особа са потешкоћама у развоју "Дјеца сунца" Шамац.

 

Освојени износ члановима Удружења „Ведар осмијех“ усмјерио је предсједник ОСС Владан Гајић чиме им је Mozzart опет измамио осмијех на лице. Наиме, билећком Удружењу родитеља и пријатеља дјеце и омладине са потешкоћама у развоју ово је друга донација из компаније Mozzart коју ће искористити у раду са корисницима у дневном центру, а и овај пут су захвални на подршци.

Хуманитарни тикет усрећио је и вишечлане породице из Рогатице за које је типовао генерални секретар Падел- тениског савеза Србије. Тиме је Mozzart обрадовао и 102 породице из ове општине од којих најбројнија има чак 10 дјеце.

-Састајемо се и организујемо разне активности, међусобно се помажемо, а општина нам је омогућила бесплатне тренинге за дјецу. И ова помоћ из Mozzartа нам много значи јер неко мисли на нас, а тек ћемо одлучити у шта ћемо усмјерити добијена средства -каже Слађан Јагодић, предсједник Удружења родитеља са четворо и више дјеце, Рогатица.

Кроз традиционалну акцију “Хуманитарни тикет у подне” током прошле године Mozzart је упутио помоћ на више од 40 адреса, а тимска игра на хуманост је настављена и ове године.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана