Још једна донација из Mozzartа за Сигурну кућу у Бијељини

ГС
Foto: Mozzart

БИЈЕЉИНА - Акција компаније Mozzart „Стоп насиљу над женама“ траје 365 дана у години. У оквиру ове мисије, већ три године, пружају подршку Сигурним кућама широм БиХ.

Пажљиво ослушкујући потребе штићеника, редовно обилазе објекте у којима су смјештени и упућују им донације. Помоћ је поново стигла и на адресу Сигурне куће у Бијељини, која дјелује у оквиру Фондације „Лара“. Уручена им је новчана донација у знак подршке у борби против родно заснованог насиља. 

-Много нам значи што су представници компаније Mozzart уважили наше жеље и потребе. Најпотребнији нам је био новац који смо намијенили за адаптацију објекта која је у току. Хвала на помоћи донатору у испуњењу нашег циља -  каже водитељица Сигурне куће при Фондацији "Лара“ Бијељина Мирзета Томљановић.

Фондација је основана 1998, а 2012. године је почела са радом Сигурна кућа Бијељина. Током дуже од деценије рада, у Сигурној кући је боравило преко 476 жена и дјеце.

Тренутно је ту 17 корисника, односно пет жена и 12 дјеце. Труде се да им обезбиједе смјештај, храну, психосоцијалну, правну и здравствену помоћ, а све с циљем оснаживања жртава како би што прије могли да наставе нормалан живот ван Сигурне куће. Све то не би било могуће без донатора који су уз њих у континуитету.

-Сарадња са компанијом Mozzart нам је веома значајна. Оно што бисмо истакли у овом тренутку јесте чињеница да су се сваки пут одазвали на наш позив за помоћ и донирали нам одређена новчана средства, што опет указује на висок ниво развијености друштвене свијести и одговорности ове компаније - додаје Мирзета Томљановић.

Захваљујући регионалном лидеру у приређивању игара на срећу, адаптација простора Сигурне куће је у току. По завршетку радова, штићеници ће имати на располагању простор у гаражи за чување залиха хране, одјеће, средстава за хигијену и опрему за рад са дјецом. У оквиру своје друштвено одговорне мисије, Mozzart ће и у наредном периоду наставити да пружа подршку у борби насиља над женама широм БиХ. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана