Још један бојкот испред ОШ "Бранко Радичевић": Траже стару учитељицу

Независне
Foto: Горан Шурлан/РАС

БАЊАЛУКА - Родитељи ученика ИИ6 одјељења у Основној школи "Бранко Радичевић" у Бањалуци окупили су се данас испред ове школе заједно са својом дјецом бојкотујући почетак наставе због промјене учитељице.

Наиме, њиховима малишанима је промијењена учитељица Неда Мићић која је, по ријечима родитеља, имала сјајан однос с малишанима и добар је педагог.

Њима су подршку пружили и родитељи ученика В3 одјељења ове школе који су раније бојкотовали наставу због сличне ситуације, и промјене учитељице Наде Васиљевић.

Александар Кисић, један од родитеља ученика ИИ6 одјељења, истакао је да су се окупили због честе промјене наставног кадра у овој школи.

"Други разлог је то што смо дошли да подржимо нашу досадашњу учитељицу Неду Мићић, јер је она изврстан педагог и за кратко вријеме у раду с њима је освојила срца наше дјеце", казао је Кисић.

Према његовим ријечима, бојкот ће засад трајати два дана, те ће се и сутра окупити испред ове школе како би захтијевали да њихову дјецу поново учи учитељица Неда Мићић.

"Обратићемо се различитим институцијама за права дјеце, као и Министарству просвјете и културе РС. До промјене учитељице је дошло јер стара учитељица већ више од четири године ради на уговор на одређено вријеме, све до овог конкурса, када, иако је била најбоља, није добила уговор", нагласио је Кисић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана