Језеро: Потписани уговори са седам корисника програма "Заједно до посла"

Срна
Foto: Срна

ЈЕЗЕРО- Руководилац бањалучке Филијале Завода за запошљавање Републике Српске Младен Врећо данас је у општини Језеро потписао уговоре са седам лица којима су одобрена средства по Програму финансирања запошљавања и самозапошљавања дјеце погинулих бораца, демобилисаних бораца и ратних војних инвалида Војске Републике Српске.

Корисницима Програма "Заједно до посла" одобрено је по 10.000 КМ.

Врећо је рекао новинарима да је Влада Републике Српске ове године Заводу за запошљавање одобрила средства за 1.332 лица, од тога су 1.226 лица из категорије демобилисаних бораца и ратних војних инвалида и 106 из категорије дјеце погинулих бораца.

Он је истакао да је у општини Језеро седам корисника који већ размишљају о удруживању у пољопривредну задругу и сличне облике, тако да се догодине могу очекивати нове апликације за пријем нових радника.

Начелник општине Језеро Снежана Ружичић рекла је да Влада Републике Српске оваквим начином подршке самозапошљавању и запошљавању помаже посебно становнике у руралном крају и малим и изразито неразвијеним општинама.

"Седам корисника из наше општине су добили по 10.000 КМ, што је скоро седам одсто нашег буџета. Радује ме да су ту произвођачи ситне стоке, поврћа, и имаћемо шаролико понуду производа", навела је Ружичићева.

Дијете погинулог борца Славица Томић, која производи сир, кајмак и млијеко, захваљује свима јер ће јој ова помоћ омогућити да прошири производњу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана