"Јесењи сајам"сутра отвара врата

Анита Јанковић-Речевић
"Јесењи сајам"сутра отвара врата

Бањалука - "Јесењи сајам 2019", на којем ће се представити више од 150 излагача из Републике Српске, ФБиХ, Србије и Македоније, сутра ће бити отворен у просторијама "Бањалучког велесајма".

Свечано отварање ове традиционалне манифестације, која ће трајати четири дана, заказано је за 11 часова.

Директор "Бањалучког велесајма" Драгољуб Бојанић истакао је да су на овогодишњем сајму, 23. по реду, баш као и ранијих година обједињене три међународне сајамске манифестације и то Сајам лова, риболова, екологије и спорта ЛОРИМЕС, Сајам пољопривреде и прехрамбене индустрије АГРОС, те Сајам туризма и угоститељства.

- Излагачи ће се представити на 100 штандова у три дворане. У односу на лани, овогодишњи сајам је по површини и броју излагача већи за 30 одсто - рекао је Бојанић. Он је истакао да су искуства из ранијих година веома позитивна изразивши наду да ће тако бити и овај пут.

- Позивам посјетиоце да дођу у што већем броју и пронађу за себе оно што им је интересантно. Цијена улазнице је двије КМ, осим за организоване посјете ученика и студената који не плаћају улаз - казао је Бојанић.

Додао је да ће се у оквиру ЛОРИМЕС-а представити компанија "Крушик" из Ваљева која се бави производњом муниције.

- Ријеч је о холдинг корпорацији са најдужом традицијом учешћа на међународним сајмовима. Није их било неколико година у Бањалуци, али сада се враћају што је значајно за људе из свијета лова - додао је Бојанић.

Предсједник Ловачког савеза РС Саво Минић истакао је да ће се на овогодишњем сајму савез представити у пуном сјају, те да ће поред централног штанда имати и представнике из свих десет регија који ће на штандовима представити трофеје дивљачи из својих ловишта.

- Показаћемо како газдујемо ловиштима, те презентовати изграђене узгојне објекте. У дијелу са "Шумама РС" презентоваћемо сарадњу у вези са питањем комерцијалног лова, а биће представљена и ловачка опрема која је саставни дио нашег колорита. На појединим штандовима имаћемо трофеје у злату када је у питању срнећа дивљач што говори да се на терену добро газдовало у протеклом периоду - рекао је Минић и додао да су у протекле двије године, од када је Влада РС препознала Ловачки савез као једног од највећих партнера, стотине хиљада КМ уложене у ловишта.

Истакао је да се значај сајма огледа и у томе што се на једном мјесту окупе сви  представници ловаца да размијене искуства и договарају нове походе.

На Међународном сајму туризма и угоститељства представиће се и Туристичка организација РС на чијем ће штанду бити презентована најатрактивнија понуда туристичких дестинација, са акцентом на програме и садржаје у којима гости могу да уживају у предстојећој зимској сезони.

Сајам ће бити отворен до 16. новембра, а посјетиоци ће имати прилику да обилазе штандове од 10 до 19 часова, а у суботу до 15 часова.

Покровитељи овогодишњег сајма су Министарство трговине и туризма РС, Град Бањалука, Ловачки савез РС и Шуме РС. Међу медијским покровитељима манифестације је и "Глас Српске".

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана