Јавни позив за учешће у менторском програму "Наум"

Срна
Јавни позив за учешће у менторском програму "Наум"

БАЊАЛУКА - Министарство просвјете и културе Републике Српске објавило је данас јавни позив за пријаву наставника из основних и средњих школа у Српској, професора са универзитета у Бањалуци и Источном Сарајеву и стручњака из локалне заједнице за учешће у менторском програму у оквиру пројекта "Наум".

Министарство овај програм реализује у сарадњи са Републичким педагошким заводом и Друштвом психолога Републике Српске у оквиру пројекта "Наум" који се односи на подстицај тимовима за подршку надареним ученицима.

У току је друга фаза овог пројекта чији је фокус усмјерен на изградњу система подршке који ће омогућити оптималан рад са потенцијално даровитом дјецом у школама у Републици Српској, саопштено је из Министарства просвјете и културе Српске.

Један од кључних корака овог процеса подразумијева избор стручних и мотивисаних особа /ментора/ за рад са потенцијално даровитом дјецом и креирање базе стручњака који би били пионири у овој области у Српској.

Јавни позив се односи на менторе наставнике /професоре разредне и предметне наставе/ из основних и средњих школа који ће бити укључени у директан менторски рад са потенцијално даровитим ученицима, те на менторе професоре са бањалучког и Универзитета у Источном Сарајеву и стручњаке у различитим областима из локалне заједнице, задужене за рад на додатном јачању и подршци менторима наставницима, као и за њихову супервизију.

"Сви су позвани да својим стручним знањима допринесу да се потенцијално даровити и талентовани ученици препознају и кроз адекватан рад усмјере у својим школама, односно срединама", наводи се у саопштењу.

Јавни позив отворен је до 17. априла, а пријаве се врше путем обрасца који је доступан на линку Јавни позив отворен је до 17. априла, а пријаве се врше путем обрасца који је доступан на линку https://forms.gle/LiWqzL887BcPMdWBA.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Рођене 23 бебе
Рођене 23 бебе
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана