Извршен ваздушни медицински транспорт пацијента из Фоче у Бањалуку

Срна
Извршен ваздушни медицински транспорт пацијента из Фоче у Бањалуку

БАЊАЛУКА- Припадници Хеликоптерског сервиса Републике Српске данас су, на захтјев Универзитетске болнице из Фоче, извршили ваздушни медицински транспорт пацијента З.И. /60/ са дијагнозом тровања које је узроковало акутну исуфицијенцију дисања уз кетоацидозу, јер је ријеч о дијабетичару.

"Пацијент је транспортован на респиратору и биће примљен на Клинику за интензивну медицину Универзитетског клиничког центра /УКЦ/ Републике Српске у Бањалуци", рекао је Срни директор Хеликоптерског сервиса Бобан Кустурић.

Кустурић је истакао да је, упркос сложеним метеоролошким условима и сложеном стању пацијента, транспорт извршен успјешно у послијеподневним часовима, што је примјер професионалног рада ваздухопловно-техничког и медицинског особља УКЦ-а Републике Српске.

"Припадницима Хеликоптерског сервиса овакви летови су подстрек и оправдање да је сваки ваздушни медицински транспорт један спасен живот и обавеза да и даље будемо на располагању свом народу за све интервенције, било да је ријеч о медицинском транспорту, гашењу пожара или помоћи становништву Републике Српске у савладавању посљедица изазваних елементарних непогодама", поручио је Кустурић.

Припадници Хеликоптерског сервиса Републике Српске данас су, заједно са тимом који чине љекар и медицински техничар, извршили 49 ваздушни медицински транспорт у овој години.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана