Извјесно само љетовање у Неуму и Црној Гори

Милијана Латиновић
Извјесно само љетовање у Неуму и Црној Гори

БАЊАЛУКА - Епидемиолошка ситуација у Републици Српској и свијету диктираће прописе за предстојећу туристичку сезону, а за сада је извјесно само љетовање у Неуму и на Црногорском приморју.

Потврђују то у туристичким агенцијама широм Српске, истичући да се надају да ће масовна вакцинација становништва допринијети стабилизацији епидемиолошке ситуације у цијелом свијету, како би овог љета била омогућена путовања до далеких дестинација које су годинама хит међу становницима Српске.

У туристичкој агенцији “Хепи травел” из Бијељине истичу да ће 1. марта бити објављени нови прописи по којима ће се моћи путовати у Турску, а средином априла и за земље Европске уније, те да ће на основу тога моћи да дефинишу конкретне понуде за љетовања.

- За Египат још од септембра треба негативан ПЦР тест и они су рекли да се то неће мијењати ни у наредном периоду. Оно што је и даље непознаница јесте какву ће услугу туристи имати у хотелима, како ће се храна послуживати и све остало. Посљедњих пет дана имамо резервације за Црну Гору, док се за Грчку доста распитују - рекли су у “Хепи травелу”.

Додали су да су хотели у Црној Гори понудили добре попусте, те да је и то један од разлога зашто су многи већ резервисали аранжман за љето на обалама Јадранског мора.

- Цијене смјештаја су снижене од десет до 30 одсто за резервације до краја марта - рекли су у овој агенцији.

Док чекају љето у нади да ће имати шта да понуде својим клијентима, у бањалучкој туристичкој агенцији “Цептер паспорт” кажу да тренутно имају заинтересованих за путовања до Дубаија и Египта.

- Ријеч је о индивидуалним резервацијама. Летови су из Београда, а цијене се крећу од 400 евра па навише. Чекамо љето и постоје најаве да ће поново ићи летови из Бањалуке за Турску - рекли су у “Цептер паспорту”.

Наглашавају да већ сада раде резервације за љето у Неуму.

-  Изненађујуће је велика заинтересованост за Неум. Чак и клијенти којима у нормалним околностима Неум не би био први избор, лани су се враћали задовољни с љетовања и поново резервишу аранжмане за ту дестинацију - рекли су у овој бањалучкој агенцији истакавши да туристе није омело ни то што су тамошњи хотелијери благо подигли цијене смјештаја.

Понуду за љетњу сезону још нису креирали у требињској туристичкој агенцији “Френд травел” иако Требињци увелико зову и распитују се.

- Много је више наших суграђана који ових дана желе путовати широм Републике уз туристичке ваучере, тако да углавном радимо та путовања - навели су у овој агенцији.

Осми март

За Дан жена туристичке агенције дамама нуде путовања на домаће и дестинације у региону. У широкој лепези понуда, зависно од агенције, могу се пронаћи осмомартовска путовања до теслићког Здравствено-туристичког центра “Бања Врућица”  уз могућност коришћења туристичког ваучера, а у понуди су и Златибор и Охрид са излетом у Тирану.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана