Избјегавати вожњу у најтоплијем дијелу дана

Срна
Избјегавати вожњу у најтоплијем дијелу дана

БИЈЕЉИНА - На већини путева у Републици Српској и Федерацији БиХ саобраћај се јутрос одвија редовно, а из Ауто-мото савеза Републике Српске возачима савјетују да због високе температуре избјегавају путовања у најтоплијем дијелу дана.

Путничка возила саобраћају отежано због бројних одрона и опасности од клизишта на магистралном путу Брод на Дрини-гранични прелаз Хум/Шћепан Поље, док је за теретна возила саобраћај обустављен.

Превоз вангабаритног терета кретаће се на дионицама путева: Бањ Брдо-гранични прелаз Рача /до 16. јула/, међуентитетска линија Станић Ријека - гранични прелаз Брод /од 26. јуна/ и међуентитетска линија Бањ Брдо-гранични прелаз Рача /до 30. јуна/. Возачима се скреће пажња да возе опрезније и поштују упутства овлаштених лица из пратње.

Због радова је измијењен режим саобраћаја и постављена привремена саобраћајна сигнализација на дионици магистралног пута Дервента-Дервента (Жировина) у дужини од 1,5 километара, као и на дионици Клашнице један-Горња Вијака један.

Режим саобраћаја измијењен је и на дионици магистралног пута Добро Поље-Миљевина због санације клизишта.

Због радова је измијењен режим саобраћаја на магистралном путу на дионици Љубогошта-Пале у тунелу "Каловита Брда", као и због радова у тунелу "Угар" на дијелу магистралног пута Црна Ријека-граница РС /Угар/.

Радови су у току и на дионици магистралног пута Руданка-Добој због чега је измијењен режим саобраћања на споју магистралног пута и прилазног пута према петљи Руданка, на ауто-путу "9. јануар".

Због изградње кружне раскрснице измијењен је режим одвијања саобраћаја на споју магистралних путева на дионици Добој-Добој (Пољице) и дионици Руданка-Добој.

Због реконструкције раскрснице магистралног пута на дионици Ивањска-Шарговац и локалног пута Залужани-Драгочај у насељу Рамићи, измијењен је режим у одвијању саобраћаја. Из АМС-а возачима савјетују да возе опрезније и поштују привремену саобраћајну сигнализацију.

У току је изградња кружне раскрснице на укрштању магистралних путева Милићи-Власеница-Хан Пијесак и Власеница-Тишћа због чега је измијењен режим саобраћаја.

На дијелу магистралног пута Бијељина-Угљевик у рејону Сувог Поља у току је уређење раскрснице, па се саобраћај одвија наизмјенично, уз постављену привремену саобраћајну сигнализацију.

Због деминерских радова на дионици магистралног пута Брод-Оџак у мјесту Клакар Доњи од 8.00 до 15.00 часова радним данима биће обустава саобраћаја, у интервалима 30 минута обуставе и 10 минута пропуштања саобраћаја.

Деминерски радови биће извођени и на дионици регионалног пута Дервента-Подновље, у мјесту Горњи Божинци, од 8.15 до 15.05 часова радним данима, када ће бити обустава у интервалима 30 минута и 10 минута пропуштања саобраћаја.

Саобраћај је због клизишта обустављен на регионалном путу Мраковица-Градишка, дионица Мраковица-Подградци, док се због одрона на дионици Козарац-Мраковица саобраћај одвија наизмјенично, једном траком.

На регионалном путу Чајниче-Миљено у мјесту Луке због активирања клизишта саобраћај се одвија отежано, једном траком.

На регионалном путу Укрина-Горња Вијака због активираних клизишта саобраћај се одвија једном траком, наизмјеничним пропуштањем возила.

Због радова на реконструкцији регионалног пута на дионици Језеро-Шипово саобраћај ће бити привремено обустављан од 7.00 до 17.00 часова, по потреби, у трајању до један час.

Од 2. јуна на снази је забрана за теретна возила чија укупна маса прелази 12,5 тона на дионици регионалног пута Поље-Подновље због оштећења коловоза.

Забрањен је саобраћај за теретна возила укупне масе преко 30 тона, на надвожњаку број 238 на дионица магистралног пута Клашнице два-Шарговац у мјесту Трн јер нема дозвољену носивост за реална саобраћајна динамичка оптерећења.

На магистралном путу на дионици Брод на Дрини-граница БиХ са Црном Гором (Шћепан Поље), забрањен је саобраћај за сва возила чија укупна маса прелази 16 тона.

На граничним прелазима у БиХ јутрос нема дужих задржавања.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Рођене 23 бебе
Рођене 23 бебе
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана