Избјегавати путовања у најтоплијем дијелу дана

Срна
Избјегавати путовања у најтоплијем дијелу дана

БАЊАЛУКА- У Републици Српској и ФБиХ већина путева јутрос је проходна, а возачима се савјетује да због великих врућина избјегавају путовања у најтоплијем дијелу дана, саопштено је из Ауто-мото савеза Републике Српске.

Измијењен је режим саобраћаја на дионици магистралног правца Котор Варош-Ободник због изградње мини-хидроелектране, те на путу Добро Поље-Миљевина због извођења радова на санацији клизишта.

Због извођења радова измијењен је режим саобраћаја у тунелима Чемерно (на правцу Брод на Дрини два-Врба), Чељиговићи (на путу Лапишница-Љубогошта) и Стамболчић (на дионици Пале-Подграб), те на дионици регионалног пута Тедин Хан-ентитетска граница (Криж).
Режим саобраћа измијењен је и због изградње кружне раскрснице у Власеници, на споју магистралних путева Милићи-Власеница-Хан Пијесак и Власеница-Тишча.

Измијењен је режим саобраћаја и на дионици Црна Ријека-ентитетска граница (Угар) због радова у тунелу „Угар“, као и на правцу Руданка-Добој на споју овог магистралног правца и прилазног пута према петљи Руданка, на ауто-путу „9. јануар“.

Повремене обуставе саобраћаја у периоду од седам до 17 часова биће на снази на дионици регионалног пута Језеро-Шипово због радова на реконструкцији пута.

Због бројних одрона и опасности од клизишта, на магистралном путу Брод на Дрини-гранични прелаз Хум/Шћепан Поље аутомобили саобраћају отежано, док је за теретна возила саобраћај обустављен.

Повремене получасовне обуставе саобраћаја због деминирања терена активне су на дионици магистралног пута М-И 111 на локалитету мјеста Војковићи, у Улици 2. сарајевске бригаде - Крупац (улица Равногорска) у времену од 8.15 до 15 часова.

Саобраћај је због клизишта обустављен на дионици регионалног пута Мраковица-Подградци, док се због одрона на правцу Козарац-Мраковица одвија наизмјенично, једном траком.

На регионалном путу Чајниче-Миљено у мјесту Луке саобраћај се због активирања клизишта одвија отежено, једном саобраћајном траком, а на регионалној дионици Стари Мајдан-Ламовита долазиће до измјене у одвијању саобраћаја због извођења радова.

Превоз вангабаритног терета одвијаће се до 9. августа на правцу ентитетска граница Станић Ријека-Добој-Дервента-гранични прелаз Брод, ентитетска граница Цапарде-гранични прелаз Каракај од 2. до 14. августа, ентитетска граница Бањ Брдо-гранични прелаз Рача од 4. до 13. августа, ентитетска граница Леденице-Црквина-гранични прелаз Шамац од 5. до 10. августа.

У ФБиХ у току су радови у тунелу Црнаја на правцу Коњиц-Јабланица због чега се у времену од 20 до пет часова саобраћај одвија једном траком, наизмјеничним пропуштањем возила, као и у тунелу Чакловићи на путу Тузла-Калесија на дионици Симин Хан-Цапарде, гдје се саобраћај од 22 до шест часова обуставља и преусмјерава на алтернативни правац преко Дубрава.

Због актуелних радова спорије се саобраћа на дионицама Сребреник-Орашје (Ћехаје) и Хутово-Столац (Церовица).

Појачан је промет возила при изласку из БиХ на граничним прелазима Велика Кладуша, Горица, Дољани, Габела Поље, Делеуша и Хум, на прелазима Брод, Рача и Шепак на уласку у земљу, а у оба смјера на прелазима Градишка, Градина и Зупци.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана