Ивана Бјелогрлић сутра у клиници “Густав Роси” у Паризу

Милијана Латиновић
Ивана Бјелогрлић сутра у клиници “Густав Роси” у Паризу

БАЊАЛУКА - Храбра дјевојчица Ивана Бјелогрлић из Источног Сарајева кренула је јутрос борбено у најважнију битку, а већ сутра очекују је први прегледи на клиници “Густав Роси” у Паризу, која важи за најбољу из области дјечије онкологије.

Потврдила је то за “Глас Српске” мајка малене лавице Нинослава Бјелогрлић нагласивши да данас у 17 часова лете из Београда за Париз.

 - Ивана је за сада добро. Добили смо распоред и већ сутра треба да се јавимо у клинику. За почетак су планиране крвне анализе и преглед код анестезиолога, а потом, већ у уторак хоспитализација у клиници “Густав Роси” – казала је Бјелогрлићева.

 Борбено и самоувјерено ова трогодишња дјевојчица кренула је јутрос са родитељима у Београд, а дан раније њени вршњац из Источног Сарајева и њихови родитељи испратили су је уз емотивне поруке. Шареним балонима на којима је писало “Оздрави нам Ицо лавицо” и “Волимо те” малишани су својој храброј другарици пожељели срећан пут и да им се што прије врати здрава и весела.

 Ивани је у септембру прошле године дијагностикован карцином на бубрегу. Након лијечења на Универзитетском клиничком центру РС и у Београду, снимци су показали да се болест проширила на плућа и јетру.

 Након што су родитељи доставили захтјев за лијечење у иностранству и предрачун из клинике у Француској, Фонд солидарности за дијагностику и лијечење обољења, стања и повреде дјеце у иностранству у најкраћем могућем року уплатио је 295.249 евра за Иванино лијечење.

Вијест о овој храброј дјевојчици дигла је на ноге цијелу Републику Српску. Организовано је низ хуманитарних акција у циљу помоћи њеној породици, како би имали довољно новца за све пратеће трошкове.

За двадесетак дана хуманисти су сакупили око 200.000 евра. Сви који могу и желе и даље могу уплаћивати новац за помоћ овој породици на жиро рачун број 1541029988405703, Интеса Санпаоло банк, Сарајево. Осим тога, активан је и “м:тел” хуманитарни број 1458. Породица Бјелогрлић захвалила је свима који су им помогли у овим тешким тренуцима.

Свјесни са чим се суочавају родитељи обољеле дјеце и сами су одлучили да помогну.

Породица Бјелогрлић уплатила је 20.000 марака за лијечење осмогодишпњег Николе Лазендића из Мркоњић Града.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана