Источно Сарајево: Уручена донација од 70 кревета за карантине у Српској

Срна
Источно Сарајево: Уручена донација од 70 кревета за карантине у Српској

ИСТОЧНО САРАЈЕВО - Вршилац дужности директора Републичке управе цивилне заштите Милан Новитовић преузео је у Источном Сарајеву донацију Њемачке хуманитарне организације АСБ која се састоји од 70 кревета за карантине у Српској.

По 20 кревета биће достављено општинама Козарска Дубица и Костајница, а 30 граду Градишка, саопштено је из организације АСБ.

У саопштењу се наводи да је јуче успјешно спроведена и ова донација, након испоруке 25 кревета на спрат за 50 корисника Штабу цивилне заштите општине Коњиц.

“Ово је друга од укупно три донације која ће услиједити још према западнохерцеговачкој жупанијској канцеларији Црвеног крста у Љубушком за формирање карантина и збрињавање угрожених и обољелих грађана градова Широки Бријег и Љубушки, те општина Груде и Посушје, током пандемије вируса корона”, наведено је у саопштењу.

Додаје се да су кревети домаће производње, непосредно произведени, чијом је набавком у тренуцима пандемије стимулисана и домаћа производња намјештаја и дјелимично запошљавање локалне радне снаге.

“Осим подршке напорима БиХ и њених грађана у борби против ове глобалне пандемије, АСБ тренутно спроводи сличне активности у Србији и на Косову и Метохији, помажући тамо гдје је најпотребније”, истиче се у у саопштењу.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана