Источно Сарајево: Подршка Удружењу породица са четворо и више дјеце "Наша будућност"

Агенције
Источно Сарајево: Подршка Удружењу породица са четворо и више дјеце "Наша будућност"

ИСТОЧНО САРАЈЕВО - Начелник Општине Источно Ново Сарајево Љубиша Ћосић изразио је данас током сусрета са представницима Удружења "Наша будућност" пуно подшку дјеловању овог удружења које окупља породице са четворо и више дјеце.

Током данашњег састанка постигнут је договор за свеобухватну подршку вишечланим породицама, што ће се огледати кроз стипендирање ученика, подстицаје у запошљавању, као и учешће у трошковима превоза ученика, саопштено је из општине Источно Ново Сарајево. 

Ћосић и представници Удружења разговарали су и о унапређењу будуће сарадње са овим удружењем које је основано 2006. године и дјеловало на подручју града Источно Сарајево, али се од 2014. године раздвојило по општинама. 

Према ријечима представника овог удружења, које броји око 30 активних чланова, као и 20 породица чија дјеца имају 26 и више година, "Наша будућност" проглашено је за организацију од општег значаја и уврштено у општински буџет. 

Општинска управа, навео је Ћосић, континуирано дјелује на побољшању популационе политике на локалном нивоу, о чему свједоче мјере и активности које се спроводе из године у годину. 

Међу првим значајнијим мјерама истиче се увођење Правилника о расподјели средстава за подршку пронаталитетној политици општине Источно Ново Сарајево који је усвојен у јуну мјесецу 2014. године. 

Наведени Правилник обухвата једнократну новчану помоћ за суфинансирање трошкова једне процедуре вантјелесне оплодње, и једнократну новчану помоћ за свако новорођено дијете, наводи се у саопштењу. 

Како би се што боље радило на побољшању укупне популационе политике, 2018. године извршено је проширење наведеног Правилника новом ставком, која обухвата једнократну новчану помоћ за породице са четворо и више дјеце. 

Из Општине наводе да локална самоуправа константно ради и на унапређењу услова за боравак дјеце у Предшколској установи "Патријарх Павле", те из општинског буџета за текућу годину планира издвајање средства у износу од 80.000 КМ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Рођене 23 бебе
Рођене 23 бебе
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана