Источно Ново Сарајево: Расписан конкурс за додјелу 100 студентских стипендија

Срна
Foto: Илустрација

ИСТОЧНО НОВО САРАЈЕВО - Општина Источно Ново Сарајево расписала је конкурс за додјелу 100 стипендија од 120 КМ редовним студентима на државним високошколским установама, које ће се исплаћивати у календарској 2021-22. години за 10 мјесеци.

Расписује се конкурс за додјелу стипендија студентима друге и виших година студија са просјеком оцјена 7,50 и више, објављено је на званичној страници општине Источно Ново Сарајево.

Општина ће додјелити стипендије свим студентима који имају просјек оцјена девет и више ако испуњавају остале услове конкурса. За стипендије могу конкурисати студентима прве године студија под условом да су проглашени учеником генерације у Средњој школи и да имају стално мјесто пребивалишта на подручју општине. Право да се пријаве на конкурс имају сви студенти, који имају држављанство Републике Српске и БиХ, студенти друге и виших година првог циклуса студија који студирају на факултетима у Републици Српској и БиХ, Србији и ЕУ, а који имају стално мјесто пребивалишта на подручју општине најмање шест мјесеци прије подношења захтјева. Стипендије се не одобравају за вријеме апсолвентског стажа, а више о условима и потребној документацији за пријаву на конкурс, заинтересовани могу да пронађу на званичној страници општине.

Пријаву са документима потребно је доставити поштом или лично у општину Источно Ново Сарајево, Стефана Немање број два, Одјељење за привреду и друштвене дјелатности, са назнаком "Пријава на конкурс за додјелу студентских стипендија", путем протокола. За сва додатна питања заинтересовани студенти могу се обратити у канцеларију број шест, у згради општине или путем телефона 057/340-247. Конкурс је отворен до 12. новембра.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана