Источна Илиџа: У току пријаве за пливање за часни крст, до сада 30 пријављених

Срна
Источна Илиџа: У току пријаве за пливање за часни крст, до сада 30 пријављених

ИСТОЧНА ИЛИЏА - Српско културно-умјетничко друштво (СКУД) Војковићи, у сарадњи са Српском православном црквеном општином Војковићи и Џудо клубом “Фамос” шести пут организује пливање за богојављенски Часни крст у уторак, 19. јануара, на ријеци Жељезници у Источној Илиџи.

Предсједник Организационог одбора Ранко Скакавац изјавио је Срни да су припреме у току и до сада је пријављено 30 такмичара, који су углавном и претходних година учествовали, а међу њима има и неколико жена и дјевојчица.

Скакавац је упутио молбу становницима Источног Сарајева, који су раније пратили ово такмичење, да ове године, због епидемиолошке ситуације, ипак остану код куће.

“Напомињем да су и они који дођу обавезни да носе заштитне маске и одржавају дистанцу. Част нам је и задовољство да је и ове године донатор златног медаљона, који ће добити побједник, Маринко Божовић лично, а не у функцији начелника општине Источна Илиџа”, истакао је Скакавац.

Он је рекао да је Организациони одбор за све учеснике обезбиједио медаље и дипломе, те изразио наду да ће и временски услови бити повољни како би све било реализовано онако како су и планирали.

Скакавац је навео да се заинтересовани могу пријавити до недјеље, 17. јануара, те да неће бити могуће пријављивање на сам дан такмичења због тренутне епидемиолошке ситуације, а и како би Организациони одбор могао да припреми све што сљедује сваког пливача - мајицу, пешкир, диплому и медаљу.

Он је напоменуо да је на Богојављење предвиђена литургија у Храму Светог свештеномученика Петра Дабробосанског у Војковићима, са почетком у 9.00 часова, а у 10.00 часова биће обављен обред освештања воде.

Литија ка мосту, на улазу у Војковиће, полази испред Храма око 11.45 часова, након чега ће почети пливање за Часни крст, а послије тога бити уприличена додјела диплома и награда.

Српска православна црква у уторак, 19. јануара, прославља Богојављење, празник крштења Исуса Христа, којим је почела његова мисија и проповиједање хришћанске вјере.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана