Иста права за мајке троје дјеце у Српској и Србији

М. Л.
Иста права за мајке троје дјеце у Српској и Србији

БАЊАЛУКА - Мајке с троје и више дјеце у Српској и Србији од идуће године имаће иста права и моћи ће да користе своје поносне картице с обје стране Дрине. Поручено је то са конференције "Српска и Србија за породицу" која је у суботу одржана у Бањалуци у организацији Покрета за децу три плус из Чачка и бањалучке Фондације "За живот".

 

Предсједник Покрета Владица Гавриловић рекао је да је ово велики дан и за Српску и за Србију које воде битку за повећавање наталитета, за опстанак.

- Штитимо породице са троје и више деце са жељом да нам се придруже и они који имају једно или двоје те да на тај начин омогућимо вечност Србији и Српској. У задњих неколико деценија у Србији је око 38.000 људи мање, а слично је и у РС. Зато нам је циљ да нас буде много више - поручио је Гавриловић.

Додао је да је ово велики дан и зато што се пројекту придружује "Дунав осигурање" у РС, с тим да је компанија "Дунав" већ пружила подршку пројекту у Србији. Предсједник Фондације "За живот" Борис Тубић рекао је да се пројекат "Поносна картица цијена минус за три плус" реализује на подручју Бањалуке те да фондација има потписане уговоре са општинама Теслић, Лакташи, Србац и Прњавор.

- Подијелили смо око 1.800 картица, а у пројекат је укључено око 150 привредних субјекта - рекао је Тубић. У знак захвалности за подршку у реализацији овог пројекта уручене су захвалнице привредницима, културним радницима, волонтерима и новинарима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана