Испаљено 70 ракета са 34 противградне станице

Срна
Испаљено 70 ракета са 34 противградне станице

БИЈЕЉИНА - "Противградна превентива Републике Српске" данас је дејствовала са 34 противградне станице, приликом чега је испаљено укупно 70 противградних ракета на подручју неколико локланих управа у Српској, саопштено је из тог предузећа.

У саопштењу је наведено да је дејствовано од 14.48 до 17.03 часова.

Дејствовано је у Модричи - са једне станице једном ракетом, у Градачцу је са четири станице испаљено шест ракета, у Шамцу са једне станице једна ракета, у Доњем Жабару са једне станице такође једна ракета, у Пелагићеву са три станице седам ракета, у Брчко дистрикту са шест станица 14 ракета, у Бијељини са 10 станица 25 ракета, у Зворнику са шест станица - седам ракета ракета, у Угљевику са једне станице, двије ракете, а у Лопарама са једне станице двије ракете.

"Данас смо на терену имали једну од рјеђих ситуација - генерисање нестабилности у источном струјању. Најјачи развоји су били у источном дијелу брањеног подручја, док је у западном дијелу ситуација била видно блажа. Осим јаких пљускова са грмљавином и олујног вјетра, појава суградице у пљуску је пријављена на подручју локалних управа Доњи Жабар, Шамац, а појава ријетког града у пљуску на подручју Бијељине", наведено је у саопштењу.

Данашње дејствовање је 23. по реду у сезони, а до сада је је утрошено укупно 947 ракета.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана