Инвеститор из Кувајта у Сарајеву одлучио градити највећи лунапарк у БиХ и регији

ГС
Инвеститор из Кувајта у Сарајеву одлучио градити највећи лунапарк у БиХ и регији

Инвеститор из Кувајта "Босна у очима Гулфа" доо Сарајево у Сарајеву планира изградњу забавног парка који ће бити највећи у Босни и Херцеговини, али и регији.

Забавни парк који би између осталог садржавао ролер костер, воз смрти, падајући торањ, панорамски точак, клизалиште, картинг за дјецу и одрасле, собу дигиталних илузија, куглану, аркадне машине и више од 50 справа за дјецу и одрасле, игралиште, кафе ресторан и рођенданске дворане, прије неколико дана добио је и своје обрисе у пројекту који ће бити реализован на подручју Кантона Сарајево на површини од 30.000 квадратних метара.

Ради се о садржају који прати свјетске трендове те да су у току преговори с различитим нивоима власти с циљем реализације пројекта, а вриједност инвестиције је око 15 милиона еура.

У забавном парку је планирано и запошљавање близу 200 радника те ће увелико допринијети развоју локалних заједнице и обогаћивању туристичке понуде с обзиром да ће садржаји бити доступни како домаћем становништву тако и онима који долазе у БиХ.

О озбиљности овог пројекта говори и чињеница да "Босна у очима Гулфа" у БиХ послује већ пет година те да је на располагању туристима у погледу туризма, угоститељства и некретнина и акцентом на сарадњу с локалним предузећима и становништвом.

Директор овог предузећа Хамад Алајми је казао да редовно учествују у пројектима подршке локалним заједницама у БиХ те да је увидио туристички потенцијал државе у коју улаже огромне напоре, од промоције до градње инфраструктуре.

У разговору за Klix.ba је рекао да дневно близу 20 милиона пратилаца на друштвеним мрежама, које он води, види љепоте Босне и Херцеговине које промовише те да много њих свакодневно долази у нашу државу.

"Увјерен сам да је БиХ скривени бисер у који вриједи улагати. Босанци су вриједан, срдачан и гостопримљив народ, а посебно ме се дојми то што гдје год дођемо, иако ме не познају, позивају и 'свраћају' на кафу", рекао је Алајми.

Како се сазнаје већ постоји локација која је предложена за градњу лунапарка те да ће у изградњи учествовати домаће и стране фирме.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана