Инспектори затворили још 11 угоститељских објеката, 34 кажњена

Данијела Бајић
Инспектори затворили још 11 угоститељских објеката, 34 кажњена

БАЊАЛУКА - У оквиру појачане контроле поштовања мјера заштите од епидемије у заједници и радним срединама, надлежни инспектори су у протеклих седам дана изрекли мјеру забране рада у трајању од седам дана за још 11 угоститељских објеката у Републици Српској, јер је утврђено да се нису придржавали заштитних мјера у циљу спречавања и сузбијања заразних болести.

Наведено је то у саопштењу Инспектората Републике Српске и додато да су протекле седмице републички инспектори у сарадњи са инспекторима јединица локалне самоуправе обавили 2.505 инспекцијских контрола у којима су у 34 случаја субјекти затечени у прекршају те су им изречене и казне у износу од 41.000 КМ. 

У оквиру спровођења наведених мјера, за нешто више од четири мјесеца, обављено је више од 20.000 инспекцијских контрола у којима изречене казне у износу од 320.000 КМ и 22 забране рада на период од седам дана.

- Због погоршања епидемиолошке ситуације у Републици Српској инспекцијски органи су интензивирали надзор на терену, те субјекти могу очекивати учесталије доласке инспектора на дневном нивоу, а све у циљу досљедног провођења прописаних мјера и заштите здравља становништва – истакнуто је у саопштењу.

Додато је да циљ инспекције није кажњавање већ обезбјеђивање примјене прописа, а у тренутној ситуацији и заштите здравља и живота грађана, привредних активности, економије и очување болничких капацитета.

- Неодговорно понашање и несавјесни појединци који угрожавају здравље грађана биће строго санкционисани, те апелујемо на пословне субјекте да се не излажу ризику од изрицања мјере забране рада – додато је у саопштењу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана