Информациони систем за ефикасно управљање јавним инвестицијама

Агенције
Информациони систем за ефикасно управљање јавним инвестицијама

​​​​​​​​​У Министарству финансија Републике Српске данас је почела обука представника јединица локалне самоуправе за употребу информационог система за управљање јавним инвестицијама – ПИМИС.

Помоћник министра финансија за управљање инвестицијама, Радмила Чичковић, је навела како је циљ обуке да се учесници упознају са приступањем систему, те начинима његовог во​ђења и руковођења. 

“Овај систем инсталисан је у свим јединицама локалне самоуправе, те ће након ове обуке представници локалних заједница бити спремни да пројекте, односно њихове капиталне инвестиције, уносе у ПИМИС систем односно да уносе нове и ажурирају информације о постојећим инвестиционим пројектима”, рекла је Чичковићева новинарима прије почетка обуке. 

Она је навела да у обуци данас учествује 10 представника јединица локалне самоуправе док ће се за остале, од укупно 63 јединице, обука спроводити наредна два мјесеца. 

Чичковићева је истакла како ће се координисаним усклађивањем јавних инвестиција постићи ефикасније лоцирање пројектних ресурса. 

​Обука се организује у у оквиру наставка имплементације пројекта “Развој капацитета у Министарству финансија за ефикасно управљање јавним инвестицијама”, који  има за циљ да увођењем софтвера и подршком кохерентном законодавном и регулаторном оквиру за планирање стратешких политика повећа капацитет Министарства финансија Републике Српске у управљању процесом јавних инвестиција.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана