Инцидент на протесту у Мостару: Насрнули на медицинаре, двије особе ухапшене

Срна
Инцидент на протесту у Мостару: Насрнули на медицинаре, двије особе ухапшене

МОСТАР - Двије особе ухапшене су због нарушавања јавног реда и мира током данашњег протеста здравствених радника у Мостару, рекао је Срни портпарол Управе полиције Министарства унутрашњих послова Херцеговачко-неретванског кантона (ХНК) Људевит Марић.

Он каже да су полиција прекршајно обрађује ухапшене и да сада не може давати више информација о томе.

Два инцидента догодила су се данас приликом протестне шетње здравствених радника у Мостару, гдје је у једном случају група људи насрнула на медицинаре.

Протестну колону, која се кретала од Шпанског трга до зграде Владе Херцеговачко-неретванског кантона, у првом случају један возач покушао је да пресијече, па су га учесници напали.

У другом случају је група непознатих људи испред зграде Владе насрнула на медицинаре и ударила двоје здравствених радника.

Полиција је брзо реаговала и привела једног мушкарца. Протести су убрзо након тога завршени.

Протестна шетња одржана је под слоганом "Сви пред Владу".

Здравствени радници у Мостару су у штрајку и траже нови колективни уговор, док љекари раде, јер су њихови захтјеви испоштовани током прошле године.

Кантонална Влада је почетком године с представницима Синдиката потписала протокол о преговарачком процесу, али из ресорног Министарства су блокирали цијели процес, јер су приговорили на састав преговарачког тима.

Из Синдиката су објавили да је Влада поново затражила да се преиспита законитост генералног штрајка у којем се здравствени радници налазе више од мјесец.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Рођене 23 бебе
Рођене 23 бебе
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана