Илић: За Српску неприхватљиво чланство у НАТО-у

Srna
Foto: Arhiva

БАЊАЛУКА - Посланик СНСД-а у Народној скупштини Републике Српске Младен Илић изјавио је данас Срни да је за Српску неприхватљив улазак БиХ у НАТО, али да то не искуљчује сарадњу са овом, али и осталим организацијама.

Илић је рекао да сви званичници Републике Српске јасно могу да изнесу став народа - да није за улазак у НАТО, који је исти без обзира да ли их питали на улици или кроз референдум.

"Република Српска и њени представници неће дозволити да упадну у било какву замку када је ријеч о питању чланства у НАТО-у. Немамо проблем када кажемо да смо за сарадњу, знамо тачно до које границе то може ићи и на који начин то функционише", истакао је Илић.

Реагујући на изјаву министра одбране у Савјету министара Сифета Поџића да ће у БиХ, највјероватније, бити референдум о питању чланства у НАТО-у, Илић је рекао да такве изјаве појединаца и званичника из политичког Сарајева или неког другог дијела БиХ доживљава као њихов покушај да остваре неке личне поене у оквиру својих политичких организација, а не као конкретна и конструктивна рјешења. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана