И понуда Српске на сајму туризма у Београду

Срна
И понуда Српске на сајму туризма у Београду

БЕОГРАД - Међународни сајам туризма у Београду, који почиње сутра и траје до недјеље, 23. фебруара, окупиће излагаче из 40 земаља, а своје туристичке потенцијале представиће и Република Српска.

Из Представништва Републике Српске у Србији, које у сарадњи са Туристичком организацијом Републике Српске организује презентацију туристичке привреде Српске, саопштено је да ће туристичке организације из Републике Српске имати на располагању штанд од 70 метара квадратних. 

"Туристичка организација Републике Српске планирала је да у оквиру презентације посебан акценат буде стављен на промоцију љетне туристичке сезоне Српске. У првом реду је Олимпијски центар "Јахорина" и понуда у љетним мјесецима, а затим рафтинг на ријекама Тара и Врбас, пјешачење кроз националне паркове Сутјеска и Козара, као и бање Републике Српске и сеоски туризам", наведено је у саопштењу. 

Биће представљена и етно-села, флајфишинг у Републици Српској са освртом на топ-дестинације и најпознатије ријеке за мушичарење (Јањ, Плива, Рибник и Сана), које су по квалитету уврштене на свјетску мапу мушичара, као и ситибрејк понуда градова Бањалука и Требиње. 

Понуде и могућности представиће туристичке организације Вишеград са бањом "Вилина влас", као и Сребреница, Бањалука, Дринић, Невесиње, Бијељина са бањом "Дворови", Нови Град, Билећа, Рогатица, Соколац, Козарска Дубица, Шековићи, Приједор, Лакташи и Теслић. 

Представиће се и Зворник и "ЗТР Графикус", Етно-село "Станишићи" из Бијељине, Винарија "Вукоје" из Требиња, Здравствено-туристички центар Бања Врућица, компанија "Боксит" из Милића, "Љекобиље" Љубиње, Расадник "Нешковић" из Братунца, хотел и дестилерија "Монограм" и Туристичка агенција "Асамо тур" Требиње. 

Предвиђено је да на штанду Републике Српске буде организована и промоција монографије "Вјерски објекти националних мањина у БиХ", чији аутори су Љубиша Прерадовић, Милијана Окиљ, Мирослав Милиновић и Гордана Прерадовић. 

Туристичка организација "Јахорина" ће ове године први пут имати сопствени штанд, величине 50 метара квадратних, а биће дизајниран у сарадњи са истоименим Олимпијским центром и смјештен у хали један Београдског сајма. 

На штанду ће се представити и Удружење хотелијера Јахорина, као и Ски-центар Равна планина и Требевић. 

"Биће представљена цјелокупна туристичка понуда, са нагласком на планирана дешавања у марту на Јахорини, као и на љетну туристичку сезону", наведено је у саопштењу. 

На Сајму ће се представити и Туристичка организација општине Билећа и локално Удружење гуслара и епских пјесника "Војвода Влатко Вуковић". 

"У оквиру промоције биће приказана традиционална херцеговачка свадба, којом ћемо, вјерујем, привући велику пажњу посјетилаца", рекао је раније директор Туристичке организације општине Билећа Никола Бајовић. 

Представништво Републике Српске у Србији најавило је да ће и ове године организовати наступ винара и винограда из Републике Српске на Сајму вина "Беовајн 2020", који се одвија у вријеме и у оквиру Сајма туризма. 

"Ово је шеста година како винари Републике Српске у организацији Представништва Републике Српске у Србији учествују на овом сајму и сваке године добију и велике награде", навели су из Представништва. 

На функционалном штанду представиће се Подрум "Вукоје", Подрум манастира Тврдош, Вински подрум "Анђелић", Винарија "Јунгић", Вински подрум "Секуловић", Винарија "Бањац", Подрум вина "Руњевац", Вински подрум "Аћимовић", Винарија "Ђелмо" и Винарија "Пајић". 

Дестилерија "Епоха" из Лопара ће уз подршку Представништва имати свој штанд. 

Међународни сајам туризма у Београду, најзначајнији туристички догађај у Југоисточној Европи, окупиће више од 700 излагача и суизлагача из 40 земаља, најавили су раније организатори манифестације. 

Слоган 42. Сајма туризма је "Пут под ноге", а истовремено ће бити организоване још три манифестације - 11. Међународни сајам вина, 16. Сајам сувенира "Види Србију" и 16. Међународни сајам опреме за хотелијерство и угоститељство. 

Генерални директор Београдског сајма Данка Селић рекла је да ће се на све четири манифестације представити више од 900 излагача.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана